6 servicii realizate de directia DRPCIV

09-04-19 admin 0 comment

Vom discuta in acest articol despre serviciile realizate de DRPCIV. Nu vom incerca sa va plictisim cu foarte multe detalii… Iar de aceea ne vom rezuma doar la enumerarea serviciilor realizate de DRPCIV si la explicarea pe scurt ale acestora.

De ce este nevoie sa realizam un articol despre serviciile DRPCIV, cand putem pur si simplu sa intram pe site-ul lor.

In primul rand, site-urile foarte mari ce tind sa aiba foarte mult continut vor fi destul de confuze. In a doua ipostaza, site-urile realizate de catre Guvern nu par sa se puna in situatia clientului pentru a afla ce are nevoie.

Asadar, sa incepem…

DRPCIV este destinat inmatricularilor si tot ce tine de acestea

1. Radierea sau scoaterea unui autovehicul din circulatie din Romania

DRPCIV are rolul de scoate un autovehicul din circulatie. Radierea masinii se realizeaza doar pentru autovehiculele din Bucuresti. Acest procedeu este disponibil pentru persoanele care doresc sa nu mai mentina masina in circulatie sau doresc sa o instraineze catre a fi folosita in alta tara. Radierea unei masini se realizeaza definitiv si singura sau impreuna cu inmatricularea pentru export.

Radierea unui autovehicul se realizeaza concomitent cu serviciul de DITL ( in functie de sectorul din care faceti parte ). Puteti afla chiar pe site-ul mai multe detalii despre cum puteti radia masina.

2. Recuperarea documentelor auto in cazul in care acestea au fost pierdute

Pe internet se gasesc foarte greu informatii despre recuperarea documentelor in cazul in care acestea au fost pierdute. DRPCIV se ocupa in aceasta situatie de recuperarea documentelor dumneavoatra, dar…

Din pacate nu toate documentele auto pot fi recuperate de la serviciul DRPCIV. Talonul sau certificatul de inmatriculare poate fi recuperat din DRPCIV fara nici o problema. Tot ce aveti nevoie este contractul de vanzare cumparare sau factura si cartea masinii.

Totusi in cazul in care ati pierdut cartea masinii va trebui sa va adresati catre serviciul RAR.

3. Inmatricularea definitiva sau provizorie pentru orasul Bucuresti

DRPCIV are rolul de a inmatricula masina pentru orasul Bucuresti.

Totusi, ce fel de inmatriculari pot fi realizate la serviciul DRPCIV?

Toate aceste tipuri de inmatriculari sunt realizate de DRPCIV. De asemeni, pentru fiecare tip de inmatriculare in parte se va realiza un numar de pasi diferiti.

Spre exemplu: Fata de o masina adusa din Uniunea Europeana, fata de una adusa din afara Uniunii veti avea de platit taxa vamala si valoarea TVA. Toate procesele, dar si toate documentele necesare le veti gasi pe site-ul lor.

DRPCIV are rolul de a emite permisele

4. Serviciul DRPCIV are rolul de a emite permisele

Imediat dupa ce ati terminat de luat examenul auto, de eliberarea permisului se va ocupa serviciul DRPCIV. Permisele pot fi eliberate in urmatoarele cazuri:

5. Preschimbarea permiselor de conducere

Preschimbarea permiselor de conducere se realizeaza de fapt in doua situatii. Prima dintre ele este cea in care o persoana dintr-o alta tara straina are permisul de conducere in limba respectiva si il va schimba cu unul in limba romana. A doua situatie este cea in care persoana este consul diplomatic sau face parte dintr-o misiune diplomatica.

Atentie: Nu trebuie confundata preschimbarea permisului de conducere cu cea atunci cand va expira valabilitatea acestuia ( citeste mai sus ).

6. Depunerea dosarului pentru examenul auto

Daca stiati sau nu la DRPCIV se vor depune dosarele pentru sustinerea examelor auto. Pentru a afla ce va trebui sa aiba continutul unui dosar pentru examenul auto puteti intra aici.

Deocamdata cam atat despre serviciile din site-ul DRPCIV. Va multumim si va asteptam pe viitor cu alte informatii folositoare din lumea inmatricularilor auto.Leave a reply