Am fost respins la RAR

18-07-19 admin 8 comments

Deoarece suntem un site de inmatriculari auto, vom dezbate pe blogul nostru toate problemele ce au legatura cu domeniul de inmatriculari din Bucuresti ( dar si din intreaga tara ). Vom discuta pe blogul nostru subiecte din zona auto… Dar vom dezbate in mod special pe acest blog elemente ce au legatura mai mult cu partea de inmatriculari.

Dar sa nu mai pierdem timpul dumneavoastra si haideti sa vorbim de aceasta de data despre… Perioada aceea din viata cand veniti cu masina in tara, ati cumparat-o din afara Romaniei, si…

Aflati ca sunteti respins la RAR ( din pacate, se intampla )

Dar, in primul rand haideti sa aflam de ce ati putea sa fiti respins la RAR.

Cu ce se ocupa Registrul Auto Roman ( RAR )?

cand ai fost respins la rar

Nu vom deschide o intreaga discutie despre acest subiect, deoarece avem la dispozitie articolul Totul despre RAR. Aici veti putea afla toate informatiile necesare despre acest subiect.

Dar, totusi va trebui sa stiti ca atunci cand realizati RAR-ul va trebui sa realizati si partea de ITP. Iar cum stim cu totii ( sau dupa cum putem afla ) la serviciul ITP se vor verifica urmatoarele aspecte:

 • seriile si conformitatea lor cu actele de origine
 • emisiile de noxe
 • jocurile articulatiilor masinii
 • starea luminilor
 • existenta ruginii
 • omologarea anvelopelor
 • integritatea parbrizului
 • culoarea, dar si alte elemente de caroserie

Toate aceste elemente sunt verificate in urma efectuarii ITP-ului. Practic, ITP-ul este cea mai mare sperietoare atunci cand vine vorba de realizarea serviciului RAR.

Dar cu toate acestea mai sunt si alte aspecte pe care RAR-ul este obligat sa le verifice.

Cum mai poti fi respins de RAR?

RAR-ul analizeaza toate elementele de baza in ceea ce priveste masina ta. Ei vor verifica daca masina a fost furata si vor oferi autovehiculului tau un numar de omologare european ( in cazul in care aceasta nu are ).

Ce inseamna numar de omologare european?

Sa spunem spre exemplu: Masina dumneavoastra vine dintr-o tara ce se afla in afara Uniunii Europene. Ea are un numar de omologare ce provine din tara respectiva. Pentru ca dumneavoastra sa puteti sa inregistrati acest autovehicul in Romania, masina va trebui sa primeasca un numar de omologare european. Procedeul se realizeaza prin mai multe solicitari din partea RAR-ului catre tara unde a fost masina fabricata initial.

Dar, revenind la subiectul anterior…

Ei vor verifica daca masina este furata. In cazul aceasta a fost furata se va anunta imediat Interpolul, asa ca…

Fiti ateti ce cumparati!!!

Masinile ce nu pot fi apte pentru a fi conduse in Romania nu vor trece RAR-ul

In caz ca nu stiati, toate anunturile cu monster truck de pe olx.ro contin doar masini de jucarie. Aceste masini nu pot fi conduse pe strazile din Romania sau EU, si drept urmare nu vor trece RAR-ul. In afara de acest element, mai exista si alte tipuri de autovehicule care nu vor ajunge niciodata pe strazile romanesti.

Spre exemplu: Te-ai gandit vreodata sa iti faci propria ta masina, care sa mearga cu otet in loc de benzina. De asemeni, poti vedea acum noua masina ce functioneaza pe baza de ulei vegetal, dar… Ghici ce: Nu va trece RAR-ul.

Alt exemplu: Ai o petrecere de halloween si iti transformi masina intr-un lup cu trei capete. Avem un singur sfat: Nu o duce la RAR!!!

Dar, acum ca am aflat care sunt modalitatile prin care masina dumneavoastra va fi respinsa… Haideti sa vedem si cum puteti sa treceti RAR-ul dupa ce ati fost respins.

Cum pot remedia problema daca am fost respins la RAR?

Si daca numele subtitlului este: “Cum pot remedia problema daca am fost respins la RAR”, vom… Expune in primul rand situatiile in care respingerea nu mai necesita nici o corectare a masinii ( Ne cerem scuze, dar dorim sa acoperim toate situatiile! ).

Care sunt situatiile in care nu pot RAR-ul nu poate fi niciodata trecut?

Una dintre situatii este cea in care ati cumparat un autovehicul, care nu poate fi condus pe strazile din Romania. Desi nu stim cum ati adus acel Monster Truck in Romania, va putem sigur ca nici o remediere sau adaptare a acestuia nu va permite trecerea RAR-ului.

*))) Ca o mica paranteza de la subiect va mai prezentam inca o informatie de ultima ora. Aflati de cu cat s-a scumpit efectuarea RAR.

O alta situatie este cea in care ati transformat masina personala… Sa spunem ca aceasta a suferit modificari, care ar putea afecta atat siguranta d-tra, cat si siguranta celorlalti participanti la trafic. Dar pentru mai multe despre aceasta situatie, puteti citi mai multe detalii din codul rutier.

Ultima din aceste situatii, este cea in care autovehiculul a fost declarat ca fiind furat. Dar, aici va exista o mica exceptie. Masina poate trece RAR-ul doar dupa ce Politia sau Interpolul va solutiona problema furtului. Dar, in orice caz, pana in momentul in care cele doua institutii nu vor ajunge la un consens… Si vor stabili ca autovehiculul este proprietatea d-tra personala, masina nu va putea obtine omologarea.

Dar de ajuns cu atata negativism. Haideti sa vedem si care sunt situatiile in care puteti trece RAR-ul, imediat dupa ce l-ati picat.

Atentie: Situatiile de mai jos nu se vor aplica asa ziselor “cazane” ( #asaamauzitcalezicparticipantiidintrafic ).

Cum iau RAR-ul dupa ce am fost respins?

Cum am mentionat si mai sus… La RAR se va realiza si serviciul de Inspectie Tehnica Periodica. Aici vor fi analizate franele, noxele, articulatiile, rugina, anvelopele, parbrizul, luminile, etc. Daca una dintre cele mentionate mai sus nu sunt in regula, atunci masina nu va trece mai departe.

In situatia in care ati picat se va emite un raport in care vor fi specificate codurile de respingere. Cei de la RAR, au pus la dispozitie un raport ce contine toate aceste coduri.

Dupa emiterea acestui raport, dumneavoastra va trebui sa mergeti intr-un service auto si sa remediati toate aceste probleme.

Atentie: Uitati-va personal in raport, notati codurile separat si cautati-le pentru a vedea care sunt problemele. Prezentati-va apoi la service, cu problemele mentionate pe o foaie separata.

De ce spunem acest lucru?

De cele mai multe ori, cei de la service nu cunosc aceste coduri si veti ajunge sa reparati altceva la autovehicul. Deci, limitati-va la ceea ce vi se cere.

In cat timp va trebui realizata reparatia?

Reparatia masinii va trebui realizata in termen de 30 de zile de la emiterea raportului. In tot acest timp, dumneavoastra va trebui sa reveniti pentru a remedia problema.

Pentru a vedea mai multe detalii despre efectuarea RAR, va invitam sa intrati pe link-ul respectiv, pentru a vedea toate informatiile complete din aceasta zona.

Deocamdata, cam atat despre acest articol. Daca tot ati ajuns pana la sfarsit va recomandam un alt subiect, pe care credem noi ca este destul de interesant: la ce masini trebuie sa fac efectuarea RAR?

Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsit si va dorim: Drum intins!Discussion

 • Iordan

  Am fost respins la rar pentru. Trusa medicala. Și triunghi.

  18-07-19 Reply
  • admin

   Puteti face contestatie, pentru ca nu este posibil acest eveniment. Ei sunt obligati sa analizeze starea tehnica a masinii ( si atat ).

   18-07-19 Reply
 • Alex

  Buna ziua!

  Dupa respingere, in intervalul de 30 de zile, sunt obligat sa merg la aceeasi unitate R.A.R. pentru verificarea de dupa reparatia recomandata de ei ? (in cazul meu Voluntari) sau pot merge si in alta unitate R.A.R (Grivita) ?

  Multumesc!

  18-07-19 Reply
  • admin

   Nu. Veti fi nevoit sa mergeti la aceeasi unitate RAR si de asemeni, la acelasi inspector, unde ati fost si ultima data.

   18-07-19 Reply
 • dinu cosmin

  buna ziua , am si eu o intrebare in legatura cu jantele , am cartea masini de germania , acolo am trecute jantele pe 18 doar ca eu am distantieri de 2 cm si imi iasa jantele in afara cu 1,5 1.8 cm , se poate sa ma respinga pentru asta ?

  18-07-19 Reply
  • admin

   Depinde de persoana pe care o intalniti la RAR. Incercati totusi sa le schimbati.

   18-07-19 Reply
 • Tatiana

  Buna ziua, am fost respinsa la RAR. Dupa ce rezolv problemele si revin la aceeasi unitate RAR trebuie sa achit din nou aceeasi suma pentru verificare? Sau se considera achitat de prima data?

  18-07-19 Reply
  • admin

   Va trebui sa mai achitati inca o taxa de 37 de Ron

   18-07-19 Reply

Leave a reply