Ce trebuie facut atunci cand pierdeti actele masinii?

29-12-18 admin 2 comments

Pentru fiecare situatie sunt anumiti pasi care trebuie urmati. La fel se intampla si atunci cand pierdeti actele masinii.

Vom expune mai departe actele ce vor trebui depuse in functie de anumite situatii. Incepem inainte de toate cu situatia in care se pierde certificatul de inmatriculare.

actele pierdute ale masinii

Documentele ce trebuie depuse atunci cand pierdeti certificatul de inmatriculare

In situatia in care ati pierdul certificatul de inmatriculare va trebui sa va prezentati la serviciul DRPCIV cu urmatoarele documente:

 • Buletinul solicitantului in original si copie
 • Cartea de identitate a masinii in original si copie
 • Declaratia solicitantului din care rezulta pierderea certificatului de inmatriculare
 • Cererea solicitantului in care se prezinta pierderea certificatului de inmatriculare
 • Dovada achitarii certificatului de inmatriculare, care costa 37 de Ron. Aceasta se va achita la ghiseul DRPCIV, o data cu depunerea documentelor la ghiseu

In functie de cine se va prezenta la ghiseu vor mai exista anumite tipuri de documente.

Situatii de exceptie in care pierdeti certificatul de inmatriculare

In cazul in care va va prezenta o alta persoana, veti avea nevoie de o procura notariala. Aceasta va fi nevoie de fiecare data cand se va ocupa o terta persoana.

De asemeni, pentru persoanele juridice, veti avea nevoie de certificatul de inregistrare de la Registrul Comertului in copie si original. In aceasta situatie veti avea nevoie de imputernicirea unui reprezentant legal, care sa reprezinta firma toate aceste demersuri.

Cam acestea ar fi toate etapele si toate documentele ce trebuie parcurse atunci cand pierdeti certificatul de inmatriculare.

Firma noastra de inmatriculari auto din Bucuresti se ocupa in totalitate de aceste servicii. Pe pagina noastra de inmatriculari auto puteti vedea care sunt in mare parte serviciile noastre

In afara de aceasta situatie, mai poate aparea postura in care placile de inmatriculare au fost pierdute.

Haideti sa explicam aceasta situatie.

Documente ce trebuie de puse atunci cand pierdeti placile de inmatriculare

In situatia in care ati pierdut placutele de inmatriculare veti avea nevoie sa va prezentati la serviciul DRPCIV, cu urmatoarele documente:

 • Cererea solicitantului care va trebui sa isi recupereze placutele pierdute
 • Declaratia de pierdere sau dovada ce rezulta ca numarul de inmatriculare a fost pierdut
 • Dovada de plata a noilor placute de inmatriculare. Aceasta se achita la ghiseul DRPCIV, o data cu depunerea documentelor.
 • Buletinul solicitantului in copie si original
 • Cartea de identitate a masinii in copie si original
 • Certificatul de inmatriculare in copie si original

La fel ca si in situatia in care s-a pierdut certificatul de inmatriculare, vor aparea anumite puncte de exceptie.

Situatii de exceptie in care pierdeti placutele de inmatriculare

Daca se va prezenta o alta persoana in locul dumneavoastra, veti avea nevoie de aceeasi procura notariala, ca in cazul pierderii certificatului de inmatriculare.

Procura va inlocui atributiile dumneavoastra, iar acestea vor fi atribuite catre o alta persoana.

La persoane juridice veti avea nevoie de certificatul de inregistrare la Registrul Comertului. De asemeni, va trebui sa reusiti ca persoana care se prezinta la DRPCIV, sa aibe o imputernicire din partea firmei.

Alte situatii de pierdere a documentelor masinii

In afara de placutele si certificatul de inmatriculare vor mai exista si alte tipuri de acte, ce o data pierdute…

Ce trebuie sa intelegeti, este ca in functie de fiecare act pierdut va fi un numar diferit de pasi. Firma noastra Best-Inmatriculari are la dispozitie o echipa bine inchegata ce poate rezolva fiecare obstacol.

Vom vorbi despre celelalte tipuri de documente in situatii in care acestea sunt declarate pierdute, in articolele viitoare.

Deocamdata cam atat, despre pierderea documentelor. Vom mai vorbi despre aceste momente si in articolele viitoare. Pana atunci, va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsitul articolului.Discussion

 • Manea Ionut

  Buna seara ! Am și eu o mașina din Germania care a fost înmatriculata pe numele meu și am trimis actele pe un prieten sa mi-o radieze de acolo , actele au fost apoi puse prin posta ! Și nu au mai ajuns !! Puteți sa ma ajutați ? Pot sa ii scot numere roșii neavând nici briful mare nici cel mic .. am decât o asigurare și poza la talon și carte unde se vede clar numele meu !!

  29-12-18 Reply
  • admin

   Nu se va putea face nimic, decat daca va duceti personal in Germania si cereti duplicate pentru actele auto respective. Daca nu puteti sa va duceti d-voastra, va trebui sa faceti o procura notariala pentru cineva anume. Procura va trebui tradusa si apostilata la ambasada.

   29-12-18 Reply

Leave a reply