Care sunt impozitele pentru masini in 2020? ( persoane fizice )

02-07-19 admin 2 comments

Vom discuta de aceasta data despre tarifele ce trebuie achitate pentru plata impozitelor auto in anul 2020. Am decis sa scriem acest articol deoarece foarte multe persoane care urmeaza sa isi inmatriculeze masina, nu stiu si nici nu au unde sa gaseasca aceste informatii.

De asemeni, impozitele de registrul DGITL cresc de la an la an. Si astfel, nu avem cu sa ne dam seama cat sunt acestea.

Mai mult de atat: Ele difera in functie de fiecare primarie in parte. Spre exemplu: in localitatile din Ilfov, taxele sunt cu 40% mai mari decat cele din Bucuresti.

impozite pentru masini in 2019

Dar sa nu mai pierdem timpul, si haideti sa intram in subiectul articolului.

Care sunt impozitele auto pentru anul 2020?

La institutiile de Taxe si Impozite, tarifele pentru taxe si impozite sunt impartite pe mai multe categorii.

Astfel, sunt urmatoarele tipuri de impozite:

 • pentru autovehiculele normale cu combustibil
 • pentru masini hibrid sau electrice
 • pentru motociclete, motorete, etc
 • pentru autobuze, autocare, microbuze, etc
 • pentru tractoare sau alte vehicule transportatoare de marfa

Deoarece am stabilit care sunt categoriile de masini, vom vorbi mai departe… Despre tarifele ce trebuie achitate pentru autovehiculele cele mai raspandite din aceasta lista. Acestea sunt:

 • masinile normale cu combustibil
 • masinile hibrid sau electrice
 • motociclete, motorete, etc

Tarifele ce trebuie platite in anul 2020 pentru autovehiculele ce merg pe combustibil

Cele mai intalnite masini din Romania sunt masinile ce functioneaza pe combustibil. Desi orasul Cluj-Napoca sustine foarte mult folosirea de masini electrice, ( si cu toate acestea se vede si o evolutie in acest sens )… Vom mai avea totusi, foarte mult pana vom ajunge ca toata tara sa foloseasca numai masini electrice. Dar, pana atunci…

In randurile de mai jos veti vedea care sunt tarifele in anul 2020, pentru autovehiculele ce functioneaza pe combustibil. Tarifele de la DITL ( Taxe si Impozite ) pentru autoturismele pe baza de combustibil sunt impartite in urmatoarele categorii:

 • autoturismele ce au capacitatea cilindrica de pana in 1600 cmc – 37 Ron
 • masinile ce au capacitatea cilindrica intre 1600 si 2000 cmc – 81 Ron
 • masinile ce au capacitatea cilindrica intre 2000 si 2600 cmc – 81 Ron
 • autoturismele ce vin cu capacitatea cilindrica intre 2600 si 3000 cmc –
  720 Ron
 • masinile ce vin cu capacitatea cilindrica la peste 3000 cmc –
  720 Ron

Dupa cum puteti vedea si in lista noastra de mai sus, taxele si impozitele sunt impartite pe categorii.

Astfel, pentru masinile ce au capacitatea cilindrica intre 1600 si 2600, taxa va fi de 81 de Ron. In schimb pentru masinile ce au capacitatea cilindrica de peste 2600 de Ron pretul va fi de 720 Ron.

Cu toate ca diferenta este destul de mare, se spune ca masinile ce vin cu o capacitate cilindrica mai mare, vor fi si mult mai scumpe… Drept dovada, persoana care a cumparat masina isi va putea permite sa plateasca si impozitul.

Dar nu uitati: Aceste taxe se aplica doar pentru sectoarele din judetul Bucuresti. Pentru alte localitati acestea pot fi mult mai mari.

Spre exemplu: Pentru orasul Otopeni, o masina ce are capacitatea cilindrica de peste 2600 cmc, se va plati o taxa anuala de 1200 de Ron.

Deci, vedem ca in aceasta situatie pretul pentru taxe si impozite variaza de la un oras la altul.

Tarifele ce trebuie platite in anul 2020 pentru masinile electrice sau hibride

Masinile electrice sau hibride au un regim cu totul aparte. Mai jos veti vedea care sunt impozitele pentru aceste tipuri de autovehicule.

 • Pentru masinile hibride – 8 Ron
 • Pentru masinile electrice – 4 Ron

Vom vedea de aceasta data, ca pretul de la autovehiculele hibride nu se compara deloc cu cel de la masinile pe combustibil.

Tarifele ce trebuie platite in anul 2020 pentru impozitele la motociclete

La fel ca si la masinile pe combustibil, motocicletele vor depinde si ele de capacitatea cilindrica a motorului. Astfel, sunt si de aceasta data doua categorii:

 • motociclete sau motoare ce au capacitatea cilindrica de pana in 1600 cmc – 37 Ron
 • motociclete sau motoare ce au capacitatea cilindrica de peste 1600 cmc – 81 Ron

La aceste tipuri de vehicule, pretul pentru impozit va fi mai mic fata de autovehicule, dar…

Daca tot va punem la dispozitie nivelul taxelor si impozitelor, va mai adaugam inca un articol care contine nivelul tarifelor pentru inmatricularile auto.

Sa nu uitati ce am spus mai devreme: Tariful pentru impozit variaza in functie de fiecare oras in parte. Preturile afisate de noi mai sus sunt doar pentru sectoarele din orasul Bucuresti.

Concluzie pentru taxele de DITL pentru vehicule

Si totusi… Inainte de a concluziona, haideti sa raspundem prima data la cateva intrebari.

De ce trebuie platite taxe pentru detinerea unor autovehicule?

Atat in Uniunea Europeana, cat si in afara ei se platesc taxe si impozite pe cladiri, salubritate, terenuri si vehicule. Sincer, nu avem o explicatie logica la intrebarea “De ce trebuie percepute taxe pe aceste elemente?”. Dar, pentru a afla mai multe detalii puteti intra pe europa.eu. Aici veti gasi mai in detaliu raspunsul la aceasta intrebare.

Cine decide asupra taxelor si impozitelor?

In mare parte impozitele sunt votate si plasate de politicieni. Cei din politica pot vota anumite rate de impozitare.

Realizam serviciile de inmatriculari auto pentru ca tu sa te poti misca liber si sa poti profita de timpul tau.

De ce difera impozitele de la o localitate la alta?

Cum am spus si mai sus, impozitele sunt votate de politicieni. Daca intr-o localitate, venitul mediu pe cap de locuitor este de 2000 de euro, iar intr-o alta localitate acesta este de 2000 Ron – Ghiciti cine va avea mai mult de platit!

Deci cam acestea au fost informatiile noastre referitoare la impozitele pentru autovehicule. Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsit si va recomandam articolul cum se poate radia masina in totalitate.Discussion

 • Elena

  Vreau sa vand o masina in calitate de persoana fizica ,unei alte persoane fizice.Contractul dce vanzare cumparare de mana este valabil ? ce taxa trebuie sa platesc in Iasi pentru scoaterea si radierea ei de la fisc.Cumparatorul imi da banii in 2 rate .Cand predau cheia si actele masinii? Imi puteti da un model de contract vanzare cumparare? Capacitatea cilindrica este de 2435. Va multumesc.

  02-07-19 Reply
  • admin

   Modelul de contract de vanzare cumparare il puteti descarca direct din aceasta pagina. Mai departe se va completa formatul doc al contractului pe care il aveti la dispozitie. De regula majoritatea institutiilor accepta doar contractul, care este completat pe calculator sau cu masina de scris.

   02-07-19 Reply

Leave a reply