Cat dureaza inmatricularea la DRPCIV?

31-05-19 admin 0 comment

Vom discuta in acest articol despre timpul petrecut pentru inmatricularea propriu-zisa la serviciul DRPCIV. A nu se confunda cu timpul total pentru inmatriculare, care include mai multe elemente.

Deci, sa nu mai pierdemt timpul si sa trecem la subiect.

La sediul DRPCIV, din Pipera, inmatricularea auto se realizeaza pentru doua judete:

Ambele centre de inmatriculari se afla in aceeasi cladire, la parter. La inmatricularea pentru Ilfov va trebui sa va prezentati la intrarea din Pipera. In cazul inmatricularilor pentru orasul Bucuresti, ghiseele se afla in dreptul celeilalte intrari. Timpul de asteptare pentru a intra la ghiseul pentru inmatricularile din Bucuresti este cu mult mai mic fata de cel de pe Ilfov.

Vom imparti acest articol doua capitole, deoarece difera foarte mult timpul petrecut pentru fiecare judet in parte.

Cat dureaza inmatricularea auto pentru judetul Bucuresti?

La inmatricularea auto pentru orasul Bucuresti, realizata la DRPCIV, timpul de asteptare este intre 1.5 si 3.5 ore. Zona administrata pentru inmatricularile din orasul Bucuresti cuprinde 6 ghisee, care sunt concentrate numai pentru inmatriculari.

Toate aceste ghisee sunt deschise toate in acelasi timp pana la ora 16:00. Dupa aceasta ora, numarul ghiseelor scad, dupa numarul persoanelor care sunt in asteptare. Legat de acest subiect puteti afla si cum se pot evita cozile imense pentru a realiza inmatricularea auto.

Care este timpul petrecut la un ghiseu?

Cum am spus si mai sus timpul de asteptare la inmatricularile din Bucuresti, este destul de mic comparativ cu cel de pe Ilfov. Acest fapt este posibil si datorita faptului ca sunt in acest moment 6 ghisee destinate inmatricularilor.

Dar sa revenim totusi la subiect. Timpul petrecut pentru inmatricularea auto de la ghiseu difera in functie de fiecare tip de inmatriculare in parte. Aflati, pentru mai multe informatii, care sunt diferentele dintre tipurile de inmatriculare.

Pentru o masina cumparata din Romania, timpul pentru inmatricularea auto va fi intre 7 si 10 minute. De asemeni, timpul petrecut pentru inmatricularea la o masina din Uniunea Europeana sau din afara U.E. va fi de 12-16 minute.

Totul este sa nu intampinati probleme.

Aaaah, si desigur, am uitat sa va mentionam…

La serviciul de inmatriculari auto pentru Bucuresti, mai aveti inca doua ghisee, ce sunt destinate persoanelor juridice. Deci pentru companii, aveti doua ghisee special destinate pentru dumneavoastra.

Timpul petrecut pentru persoane fizice este acelasi cu cel de la juridice?

Este acelasi timp. Va trebui sa prezentati dumneavoastra cu acte suplimentare: certificatul de inregistrare al firmei si o delegatie.

Cat dureaza inmatricularea auto pentru judetul Ilfov?

Aici, intram din pacate intr-o zona care nu este foarte placuta. Inmatricularea auto pentru judetul Ilfov, implica din pacate foarte mult timp pierdut. In momentul de fata se aloca cel putin 160 de bilete pe zi. Din aceasta cauza foarte multe persoane sunt in fata cladirii de la ora 6:00 dimineata.

Foarte rar, mai sunt suplimentate alte 20 de bilete. Iar acest lucru este posibil doar daca pana la ora 16:00 s-au terminat toate tichetele.

Si, totusi care este timpul de asteptat la cozile pentru inmatricularea pe Ilfov?

Depinde foarte mult de ora la care ajungeti pentru a lua tichetul de ordine. Tinand cont ca la ora 10:00 nu mai puteti lua absolut nici un bon. Si de asemeni, va trebui sa tinem cont ca sunt doar doua ghisee ( ambele atat pentru persoane juridice si fizice ).

Va trebui sa mentionam ca la ora 15:00, unul dintre ghisee va fi inchis. De asemeni, aceste doua ghisee sunt pentru:

Pentru a explica mai in detaliu situatia din Ilfov, vom oferi un mic exemplu.

Exemplu: Daca ati ajuns la ora 9:30 si ati luat bilet de ordine, atunci va trebui sa asteptati peste 5 ore pentru a veni randul dumneavoastra. Chiar daca ne vine greu sa credem, acest timp de asteptare poate fi unul minim, la inmatricularile din Ilfov.

Sunt persoane care ajung la ora precizata mai sus si ajung la ghiseu la 17:00. Si astfel, inseamna un timp de 7.5 ore petrecute, pentru a intra la ghiseu.

Cat dureaza timpul petrecut la ghiseu pentru inmatricularile din Ilfov?

Din fericire, timpul este acelasi cu cel de la inmatricularile din orasul Bucuresti, precizat de noi anterior.

Deocamdata cam atat cu acest articol. Pentru mai multe informatii despre inmatricularile auto, va sugeram cum se face un contract de vanzare auto.



Leave a reply