Cat dureaza inmatricularea la DRPCIV in anul 2022?

31-05-19 admin 0 comment

Vom discuta in acest articol despre timpul petrecut pentru inmatricularea propriu-zisa la serviciul DRPCIV. A nu se confunda cu timpul total pentru inmatriculare, care include mai multe elemente. Toate informatiile de mai jos sunt actualizate, pentru contextul din anul 2022.

Deci, sa nu mai pierdem vremea si sa trecem la subiect.

La sediul DRPCIV, din Pipera, inmatricularea auto se realizeaza pentru doua judete:

Ambele centre de inmatriculari se afla in aceeasi cladire, la parter. La inmatricularea pentru Ilfov, va trebui sa va prezentati la intrarea din Pipera. In cazul inmatricularilor pentru orasul Bucuresti, ghiseele se afla in dreptul intrarii din spate.

In anul 2022, serviciul de inmatriculari ce reprezinta orasul Bucuresti se realizeaza atat online, cat si la ghiseu. De asemeni, pentru inmatricularile pe judetul Ilfov, se vor face doar programari online.

Vom imparti acest articol in doua capitole, deoarece sunt foarte multe diferente in procesul de inmatriculare pentru cele doua judete.

Cat dureaza inmatricularea auto pentru judetul Bucuresti in anul 2022?

La inmatricularea auto pentru orasul Bucuresti, realizata la DRPCIV, timpul de asteptare este intre 1.5 si 3.5 ore. Aceasta situatie se aplica pentru persoanele care isi fac inmatricularea direct la ghiseu. Zona administrata pentru inmatricularile din orasul Bucuresti cuprinde 12 ghisee, care sunt concentrate numai pentru inmatriculari.

Toate aceste ghisee sunt deschise in acelasi timp pana la ora 12:00. Dupa aceasta ora, numarul ghiseelor scad. Legat de acest subiect, puteti afla si cum se pot evita cozile imense pentru a realiza inmatricularea auto.

Care este timpul petrecut la un ghiseu?

Cum am spus si mai sus, timpul de asteptare la inmatricularile din Bucuresti este destul de mare. In cazul programarilor online, rezervarile se fac doar dupa doua luni. Din pacate, apare situatia respectiva deoarece sunt foarte multe inmatriculari si foarte putine centre pentru acest serviciu.

Dar sa revenim totusi la subiect… Chiar si la ghiseu veti petrece un timp suplimentar.

Timpul petrecut pentru inmatricularea auto de la ghiseu difera in functie de fiecare tip de inmatriculare in parte. Aflati, pentru mai multe informatii, care sunt diferentele dintre tipurile de inmatriculare.

Pentru o masina cumparata din Romania, timpul pentru inmatricularea auto va fi intre 7 si 10 minute. De asemeni, timpul petrecut la inmatricularea unei masini din Uniunea Europeana sau din afara U.E. va fi de 12-16 minute.

Totul este sa nu intampinati probleme.

Aaaah, si desigur, am uitat sa va mentionam…

Din anul 2022: La serviciul DRPCIV, inmatricularile pentru persoane fizice si juridice se vor realiza la aceleasi ghisee.

Timpul petrecut pentru persoane fizice este acelasi cu cel de la juridice?

Este acelasi timp. Cu toate acestea, persoanele juridice va trebui sa aduca in plus urmatoarele documente: certificatul de inregistrare al firmei in copie si o delegatie.

Cat dureaza inmatricularea auto pentru judetul Ilfov in anul 2022?

Aici, intram din pacate intr-o zona care nu este foarte placuta. Inmatricularea auto pentru judetul Ilfov, implica din pacate foarte mult timp pierdut. In momentul de fata nu mai exista bonuri de ordine, iar procesul de inmatriculare se va face doar online. Perioada de asteptare pentru o singura inmatriculare este doua luni.

Daca pana in anul 2022, inmatricularea se realiza si pe baza bonurilor de ordine,… Din acest an, aceasta situatie nu mai este valabila.

Si, totusi care este timpul de asteptare pentru a inmatricula o masina in anul 2022 la DRPCIV Ilfov?

Va trebui sa tinem cont ca sunt doar trei ghisee care functioneaza ( ambele atat pentru persoane juridice si fizice ). Aceste 3 centre sunt deschise pana la ora 15:00 si proceseaza inmatricularile si radierile din intreg judetul.

Va trebui sa mentionam ca la ora 12:00, unul dintre ghisee va fi inchis. De asemeni, aceste doua ghisee sunt pentru:

Pentru a explica mai in detaliu situatia din Ilfov, vom oferi un mic exemplu.

Exemplu: Aveti domiciliul in judetul Ilfov si doriti sa va inmatriculati autovehiculul. Pentru a va prezenta la ghiseu, va trebui sa va faceti programare online. Din pacate, aceasta va fi disponibila doar dupa doua luni. Veti ajunge la ghiseu la data si ora redata in momentul programarii.

In momentul in care veti ajunge in fata agentului, care va proceseaza dosarul va trebui sa aveti lista completa de documente. Nu va trebui sa va lipseasca nici un act, deoarece veti fi intors de la ghiseu.

Cat dureaza timpul petrecut la ghiseu pentru inmatricularile din Ilfov?

Din fericire, timpul este acelasi cu cel de la inmatricularile din orasul Bucuresti, precizat de noi anterior.

Deocamdata cam atat cu acest articol. Pentru mai multe informatii despre inmatricularile auto, va sugeram cum se face un contract de vanzare auto.Leave a reply