Ce castig daca apelez la o companie de inmatriculari auto?

02-05-19 admin 0 comment

Decidem sa scriem acest articol deoarece majoritatea oamenilor cred cu totul altceva atunci cand apeleaza la o firma de inmatriculari masini.

Bun. Acum va trebui sa spunem inainte de toate, ca din acest articol nu vom incerca sa va vindem absolut nimic. Vom incerca sa explicam de ce puteti apela la un serviciu de inmatriculari auto si ce anume aveti de castigat.

Deci, sa nu mai pierdem timpul si sa trecem la subiect…

Timpul pierdut pentru inmatricularea auto

Daca pentru orasele mai mici din Romania timpul pentru a realiza o inmatriculare auto este cu totul de aproximativ 5 ore, in Bucuresti inmatricularea auto

Dureaza mult mai mult. Pentru inmatricularea unei masini second-hand veti avea de petrecut aproximativ 3 ore la ghiseul DITL, si alte 3 ore la DRPCIV. Si desigur, acest timp este estimativ si nu se aplica la fiecare sector in parte.

In sectorul 2, la Directia de Taxe si Impozite veti realiza doar programarea online, pentru a evita cozile imense. Aceasta se poate realiza incepand de acum pentru urmatoarele doua zile. Astfel, cumulat pentru o inmatriculare auto simpla veti petrece aproape 2 zile lucratoare, dar…

Cu inmatricularea unei masini second-hand totul este destul simplu. Marea problema este atunci cand apar in ecuatie inmatricularile auto mai complicate, sa spunem, de pilda o masina aflata la prima inmatriculare pe teritoriul romanesc.

In aceasta situatie timpul se dilata in totalitate. Inmatricularea masinii se va realiza pe un termen de 45 de zile, iar dintre aceste zile, in proportie de 5 zile lucratoare le veti avea ocupate.

Banii pierduti pentru inmatricularea auto

Cum adica? Despre ce vorbim? Daca voi face de unul singur inmatricularea masinii mele sigur voi cheltui mai putin…

Teoretic da este adevarat, dar practic acest lucru nu se intampla deloc.

Ziua dumneavoastra de munca este platita. Majoritatea persoanelor castiga in orasul Bucuresti intre 80 si 150 Ron pe ziua respectiva. Atunci cand dumneavoastra va veti ocupa de inmatriculare veti pierde din start aproximativ 200 Ron ( iar aici vom vorbi doar despre inlocuirea timpului de munca cu timpul inmatricularii ).

Pe langa banii pierduti din timpul de munca vor mai fi si bani pierduti pe combustibil. Astfel, suma pierduta pentru o inmatriculare simpla va ajunge la cel putin 300 Ron. Nu ne credeti! Puteti incerca sau intreba de unul singur.

Si totusi, de ce renteaza pentru o firma sa realizeze inmatricularile in locul unei persoane?

Atunci cand apelati la o firma de inmatriculari auto, aceasta nu se va prezenta niciodata la institutii cu un singur dosar. Deci vor fi tot timpul mai multe de dosare de prezentat. Mai mult de atat, firma de inmatriculari masini nu va fi niciodata intoarsa de la ghiseu pentru a prezenta alte acte suplimentare, deoarece aceasta va stii cum trebuie alcatuit dosarul de inmatriculare.

Energia consumata pentru o simpla inmatriculare

Mai presus decat timpul si banii consumati pentru o simpla inmatriculare va fi energia dumneavoastra. In unele situatii nu veti putea stii cum va trebui actionat pentru a descurca problema( daca aceasta apare ).

Daca va aflati la prima inmatriculare, nervii dumneavoastra vor fi intinsi la maxim. Veti intalni situatii cand un reprezentant al unei institutii va va da o lista la tot ce trebuie sa ii aduceti, iar atunci cand va veti prezenta cu dosarul “complet”, tot vor mai aparea probleme.

Se vor gasi nereguli la orice mic amanunt, iar pentru ca dumneavoastra sa urmariti toti pasii, va fi de foarte multe ori imposibil.

In unele contexte este complicat chiar si pentru o companie de inmatriculari… Ca sa nu mai spunem de situatia in care va aflati la prima inmatriculare. Mai mult de atat, veti intampina indiferenta si nesimtirea persoanelor aflate la ghiseu.

Deci ca si concluzie este un proces care va consuma cu siguranta nervii si energia dumneavoastra.

Deocamdata cam atat cu acest articol. Va multumim ca ati ramas cu noi pana la sfarsit si va dorim “tot ce va doriti!”.Leave a reply