Cum se evita cozile pentru inmatricularea auto?

17-04-19 admin 0 comment

Daca ati mai inmatriculat pana acum autovehicule, ati intalnit probabil cozi infernale la serviciul de inmatriculari.

La DRPCIV – serviciul de inmatriculari auto din Bucuresti cozile sunt existente aproape la orice ora, dar…

Exista totusi anumite modalitati pentru a evita aceste cozi. Desigur, aceste modalitati depind foarte mult de alti factori si nu se va aplica tot timpul cu aceeasi rigurozitate.

Dar inainte de a spune care sunt orele la care ati putea sa ajungeti pentru a evita aglomeratia…

Vom spune inainte de toate care sunt cele mai aglomerate zile si ar fi de indicat…

Sa nu veniti in aceste zile.

Acest articol a fost creat pentru a opri pierderea de timp si a reduce consumul de nervi!

Deci…

Care sunt cele mai aglomerate zile la serviciul de inmatriculari auto?

Cele mai aglomerate zile din cursul saptamanii sunt zilele de Luni, Marti si Miercuri.

De ce sunt aceste zile mult mai aglomerate decat restul zilelor din cursul saptamanii?

Conform studiilor noastre, cat si a experientei noastre de pana acum ( suntem totusi o firma din Bucuresti ce se ocupa de inmatricularile auto de ceva timp ), am constatat ca aceste zile sunt doar de evitat.

De ce sunt zilele de Luni, Marti si Miercuri foarte aglomerate?

O explicatie logica si clara nu o putem avea, dar putem analiza totusi anumiti factori ce apar in jurul unei inmatriculari.

Majoritatea achizitiilor de masini au loc in zilele de Luni si Marti. Nu avem un motiv clar, dar tot ce stim este ca la inceputul saptamanii, romanii se hotaresc sa isi cumpere masina. Iar imediat dupa cumpararea masinii, ghiciti ce urmeaza?

Desigur, ca urmatorul pas va fi inmatricularea auto.

Un alt element foarte important este perioada ce apare pentru concediile pe termen scurt. Majoritatea dintre acestea sunt pentru zilele de Luni si Marti.

Astfel, daca este sa analizam cei doi factori ( perioada concediilor pe termen scurt si cand se cumpara cele mai multe masini ), vom vedea de ce va fi aglomerat in aceste zile la serviciul de inmatriculari auto.

Acum ca am aflat care sunt zilele cele mai putin aglomerate ( Joi si Vineri ), vom trece mai departe la cele mai aglomerate ore de la DRPCIV.

Care sunt cele mai aglomerate ore de la DRPCIV?

Pentru ca am concluzionat care sunt zilele de ocolit atunci cand veniti la serviciul de inmatriculari, vom discuta mai departe care sunt orele de ocolit pentru a evita aglomeratia din aceasta institutie.

Exemplul pe care il vom oferi in randurile urmatoare nu va face referire doar la sediul DRPCIV. Acelasi exemplu se va aplica si pentru punctele Anaf sau centrele DITL ( Taxe si Impozite ).

Deci…

Un om obisnuit se va trezi la ora 08:00. Drumul pe care il parcurge pana la munca este in medie de 45 de minute. La cele 45 de minute se va adauga timpul pentru dus, masa, imbracat si alte tabieturi. Astfel, stim ca el va ajunge la munca la ora 9:30, maxim 10:00.

Aceeasi persoana daca se va duce la DRPCIV la ora 10:00, va prinde inceputul de aglomeratie. Toata aceasta aglomeratie va tine pana la ora 16:00.

In graficul de mai jos veti vedea care este timpul de asteptare in functie de fiecare ora in parte.

Graficul pentru minutele de asteptare in functie de ora la care ati venit la DRPCIV

Din acest grafic deducem ca o data ce veti veni mai tarziu la serviciul DRPCIV, vei astepta cu mult mai mult. Astfel, cum puteti vedea si in grafic timpul de asteptare este direct proportional cu ora cat mai tarzie.

Si totusi, de ce incepand de la ora 16:00, timpul de asteptare scade?

Raspunsul este destul de simplu. Foarte multi cetateni dupa ce au ridicat un bon si au stat o jumatate de ora nu vor vrea sa mai astepte. Ei vor pleca, iar acel numar de ordine se va pierde.

Astfel, incepand de la ora 16:00 se vor parcurge 20 de bonuri in 10 minute, tinand cont ca la ora 14:00 erau trecute doar 7 bonuri in 10 minute.

Si totusi care sunt orele la care as putea sa vin pentru a evita aglomeratia?

Bun. Sa nu mai pierdem timpul si sa enumeram orele la care se poate veni pentru a evita aglomeratia.

Dupa cum se poate vedea si in grafic intervalele orare ideale pentru a inmatricula masina in orasul Bucuresti sunt: 08:00 – 10:00 si 17:00 – 19:00.

Deocamdata cam acest cu articol. Ca si concluzie: Zilele ideale pentru a evita aglomeratia sunt Joi si Vineri, iar orele ideale sunt
08:00 – 10:00 si 17:00 – 19:00.

Cu toate acestea exista si anumite exceptii, dar pe acestea le vom prezenta in articolele viitoare.

Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsit si va uram drum intins!Leave a reply