Cum se evita cozile pentru inmatricularea auto in 2022?

17-04-19 admin 0 comment

Daca ati mai inmatriculat pana acum autovehicule, ati intalnit probabil cozi infernale la serviciul de inmatriculari.

La DRPCIV – serviciul de inmatriculari auto din Bucuresti, cozile sunt existente aproape la orice ora, dar…

Exista totusi anumite modalitati pentru a evita aceste cozi. Desigur, aceste metode depind foarte mult de alti factori si nu se vor aplica tot timpul cu aceeasi rigurozitate.

Programul de la DRPCIV pentru anul 2022

Informatie de ultima ora: Programul de la DRPCIV a fost actualizat. Programul este actualizat pentru anul 2022. In randurile de mai jos, va vom arata orarul pentru acest an:

  • Luni – 7:30 – 16:00
  • Marti – 7:30 – 16:00
  • Miercuri -7:30 – 18:30
  • Joi – 7:30 – 16:00
  • Vineri – 7:30 – 13:30

Dar inainte de a spune care sunt orele la care ati putea sa ajungeti pentru a evita aglomeratia…

Vom spune inainte de toate care sunt cele mai aglomerate zile si care ar fi de indicat…

Sa le evitati…

Acest articol a fost creat pentru a opri pierderea de timp si a reduce consumul de nervi!

Deci…

Care sunt cele mai aglomerate zile la serviciul de inmatriculari auto in anul 2022?

Cele mai aglomerate zile din cursul saptamanii sunt zilele de Luni, Marti si Miercuri.

De ce sunt aceste zile sunt mult mai aglomerate decat restul zilelor din cursul saptamanii?

Conform studiilor noastre, cat si a experientei noastre de pana acum ( suntem totusi o firma din Bucuresti ce se ocupa de inmatricularile auto de ceva timp ), am constatat ca aceste zile sunt doar de evitat.

De ce sunt zilele de Luni, Marti si Miercuri foarte aglomerate?

O explicatie logica si clara nu o putem avea, dar putem analiza totusi anumiti factori ce apar in jurul unei inmatriculari.

Majoritatea achizitiilor de masini au loc in zilele de Luni si Marti. Nu avem un motiv clar, dar tot ce stim este ca la inceputul saptamanii, romanii se hotaresc sa isi cumpere autovehiculul. Iar imediat dupa cumpararea masinii, ghiciti ce urmeaza?

Urmatorul pas va fi inmatricularea auto

Acum ca am aflat care sunt zilele cele mai putin aglomerate ( Joi si Vineri ), vom trece mai departe la cele mai aglomerate ore de la DRPCIV.

Care sunt cele mai aglomerate ore de la DRPCIV in anul 2022?

Pentru ca am concluzionat care sunt zilele de ocolit atunci cand veniti la serviciul de inmatriculari, vom discuta mai departe care sunt orele de ocolit pentru a evita aglomeratia din aceasta institutie. Toate informatiile afisate in randurile de mai jos sunt actualizate pentru anul 2022.

Exemplul pe care il vom oferi in randurile urmatoare nu va face referire doar la sediul DRPCIV. Acelasi exemplu se va aplica si pentru punctele Anaf sau centrele DITL ( Taxe si Impozite ).

Deci…

Un om obisnuit se va trezi la ora 07:00. Drumul pe care il parcurge pana la munca este in medie de 45 de minute. La cele 45 de minute se va adauga timpul pentru dus, masa, imbracat si alte tabieturi. Astfel, stim ca el va ajunge la munca la ora 8:30, maxim 9:00.

Aceeasi persoana daca se va duce la DRPCIV la ora 9:00, va prinde inceputul de aglomeratie. Toata aceasta aglomeratie va tine pana la ora 13:00.

In graficul de mai jos veti vedea care este timpul de asteptare in functie de fiecare ora in parte.

graficul actualizat pentru aglomeratia de la serviciul de inmatriculari auto bucuresti
Graficul pentru minutele de asteptare in functie de ora la care ati venit la DRPCIV

Din acest grafic deducem ca o data ce veti veni mai tarziu la serviciul DRPCIV, vei astepta cu mult mai mult. Astfel, cum puteti vedea si in grafic, timpul de asteptare este direct proportional cu ora cat mai tarzie.

Si totusi, de ce incepand de la ora 13:00, timpul de asteptare scade?

Raspunsul este destul de simplu. Foarte multi cetateni dupa ce au ridicat un bon si au stat o jumatate de ora nu vor vrea sa mai astepte. Ei vor pleca, iar acel numar de ordine se va pierde.

Astfel, incepand de la ora 13:00 se vor parcurge 20 de bonuri in 10 minute, tinand cont ca la ora 12:00 erau trecute doar 7 bonuri in 10 minute.

Repetam!!!: Fiti atenti la randurile de mai sus. Acolo veti vedea programul de la DRPCIV actualizat pentru anul 2022.

Acestea au fost toate informatiile oferite de noi. Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarstiul articolului!Leave a reply