Contract Auto Online | Totul despre contractul de Vanzare Cumparare Auto variantta 2024

27-03-20 admin 125 comments

Aici exista posibilitatea de a completa in mod automat contractul de vanzare cumparare auto pentru instrainare sau dobandire. Aplicand aici conform pasilor un reprezentant al companiei Best-Inmatriculari se va ocupa de cerintele dumneavostra si v-a completa si trimite prin intermediul online al contractului de vanzare-cumparare pentru inmatricularea autovehiculelor. Serviciul de completare online a contractului de vanzare cumparare are cost total de 22 de Ron pret actualizat pentru anul 2024. Totul este simplu si direct. Fara formulare de completat, fara rubrici si cautarea tuturor datelor necesare in vederea completarii corecte. Apasati butonul de mai jos si imediat veti fi redirectionat catre numarul nostru de whatsapp. Din acest moment in cel mult 10 minute un reprezentat se va ocupa de solicitarea dumneavoastra si veti primi contractul completat si transmis. Noi completam contractul auto pentru dumneavoastra!

Formularul este actualizat conform noilor cerinte din anul 2024, iar in randurile urmatoare va aratam cum se completeaza acest document. Mai jos gasiti Toate informatiile explicate pas cu pas pentru completare. Din pacate, internetul este plin cu foarte multe modele de contracte auto incomplete. Varianta care o gasiti il linkuri-le din aceasta rubrica este o varianta actualizata pentru anul 2024 Astfel, contractul auto va trebui sa fie descarcabil si completat cu usurinta de orice cetatean.

Mai sus puteti descarca / downloada modelul editabil in Word al Contractului de Vanzare Cumparare Auto. Tot in acest articol, va oferim posibilitatea de a completa contractul auto online.

Revenim la subiect, pentru persoanele ce doresc sa completeze contractul de vanzare auto pe cont propriu.

Asadar, pentru persoanele ce vor completa contractul de vanzare auto separat, primul pas va fi downloadarea acestuia in format Word. Modelul descarcabil al Contractului de Vanzare Cumparare Auto este atat in partea de sus, cat si in subsolul paginii. Iar daca nu il gasiti, il mai punem inca o data la dispozitie.

Cum se completeaza contractul de vanzare cumparare auto in anul 2024 ( model de contract + completare online ) ?

Genereaza contractul de vanzare cumparare auto Online

Pasii pentru completarea pe cont propriu a contractului de vanzare auto

Acum ca ati descarcat modelul in Word al contractului de vanzare cumparare auto, trebuie sa aflati cine trebuie sa semneze si sa completeze acest document. Asadar,…

cum completezi contracatul de vanzare auto

Cine trebuie sa emita un contract de vanzare cumparare auto?

Contractul de vanzare cumparare este necesar la inregistrare, radiere auto, precum si la inmatricularea auto. In prezent, foarte multe persoane sunt de parere ca un contract de vanzare cumparare va trebui facut de o agentie specializata, un notar public sau de un consilier juridic…

Din fericire, nu este deloc adevarat. Contractul de vanzare cumparare auto poate fi intocmit si completat de catre orice persoana, numai ca… De fata ( la semnarea acestui contract ), va trebui sa fie atat cumparatorul, cat si vanzatorul masinii.

Ca sa intelegem: Contractul de vanzare cumparare trebuie realizat in prezenta cumparatorului SI vanzatorului.

De asemeni, completarea sa poate fi realizata de oricare dintre parti sau de catre o terta persoana. Cu toate acestea, semnarea acestui document trebuie executata de ambele parti: cumparator si vanzator.

Facem de aceasta data o scurta paranteza, pentru a va prezenta serviciul online de completare al contractului de vanzare cumparare auto. Totul este simplu si concis. Nu trebuie decat sa dati click pe butonul de mai jos. Veti fi redirectionat catre pagina noastra de WhatsApp, iar contractul de vanzare auto model 2024 va fi completat in cel mult 10 minute. Pretul pentru completarea acestui document va fi de 22 de Ron. Va multumim si revenim acum la completarea modelului editabil al contractului de vanzare cumparare auto!

Nu scrieti contractul de vanzare cumparare auto de mana!!! Completati acest model doar pe calculator sau la masina de scris

Din anul 2023 si se continua acceasi procedura si pentru anul 2024, nu se mai accepta completarea contractului de vanzare de mana.

De ce?

Scrisul de mana este interpretabil. Asadar, cei din institutii nu vor intelege toate detaliile. Din anul 2023, foarte multe centre de Taxe si Impozite au inceput sa respinga modelele de contracte auto completate de mana.

1. Completarea contractului auto ( Model 2024 ) cu datele vanzatorului si cumparatorului precum si datele de identificare ale masinii

Partea de sus a contractului de vanzare cumparare auto nu se va completa de catre nici o terta persoana. Aici vor fi puse stampilele sau semnaturile electronice precum si codul REMTII ale inspectorilor din institutiile de Taxe si Impozite.

Unde sunt trecute datele vanzatorului din contractul de vanzare cumparare?

Prima parte din contract se completeaza cu datele vanzatorului. Persoana care instraineaza va trebui sa fie persoana fizica. In cazul in care, aceasta este entitate juridica, contractul va fi inlocuit de factura.

Vanzatorul va trebui sa aiba completate urmatoarele date: numele si prenumele, judetul, orasul, sectorul/ satul, strada, cat si restul adresei. Acestea vor trebui suplinite de datele din Buletin ( CNP, Seria si Numar ).

Unde sunt trecute datele cumparatorului din contractul de vanzare auto?

A doua parte din contract trebuie sa contina datele persoanei care dobandeste. Cumparatorul auto din aceasta situatie, poate fi entitate juridica sau persoana fizica. In cazul in care aceasta este persoana fizica, contractul va trebui contina aceleasi date ca si la vanzator ( nume, adresa, date din buletin,etc ).

In cazul in care cumparatorul este companie…

In cazul in care cumparatorul este persoana juridica, va trebui ca la cuvantul “Subscrisa” sa fie trecut numele firmei. Datele vor continua cu adresa din sediul firmei. La rubrica CIF, va trebui trecut codul fiscal al companiei. In cazul in care cumparatorul este persoana juridica, vor trebui trecute si datele reprezentatului ce achizitoneaza masina. Cititi mai departe…

Compania trebuie sa completeze rubrica de cumparator, cu sediul entitatii juridice ( judet, oras, strada, etc ).

Repetam: In cazul in care persoana care cumpara este persoana juridica, vor trebui trecute atat datele companiei, cat si ale reprezentantului.

2. Completarea contractului auto ( Model Editabil ) cu datele masinii

Ultima parte din contract il constituie obiectul contractului. Aici vor trebui trecute cele mai importante date de identificare ale masinii.

Astfel, la Rubrica 3 informatiile obligatorii vor fi: marca, tipul, numarul de identificare ( seria de sasiu ), capacitatea cilindrica, seria de motor si anul de fabricatie. Acestea sunt cele mai importante, iar restul datelor din aceasta rubrica pot fi ocolite. Din anul 2024 trebuie trecuta in contractul de vanzare-cumparare si seria Cartii de Identitate a Vehiculului emisa de RAR.

Urmeaza dupa,… completarea Rubricii 4 cu pretul in cifre si in litere. Tariful de vanzare va trebui trecut in Ron. Cei din institutiile de Taxe si Impozite, solicita trecerea monedei nationale romanesti, o data ce vanzarea se realizeaza pe teritoriul tarii noastre. La Rubrica 5, veti fi nevoit sa treceti data cand se vinde autovehiculul si locatia in care acesta se vinde.

Vom face o mica pauza de la articol pentru a vedea daca se mai foloseste fisa de inmatriculare.

In ultima instanta va urma ca acest contract sa fie semnat in locurile:

  • “Semnatura persoanei care instraineaza” – de catre vanzator
  • “Semnatura persoanei care dobandeste” – de catre cumparator
  • “Conform cu Originalul – Vanzator” – de catre vanzator ( din anul 2024, la aceasta rubrica se va semna doar in randul copiilor )
  • “Conform cu Originalul – Cumparator” – de catre cumparator ( din anul 2024, la aceasta rubrica se va semna doar in randul copiilor )

Acestea au fost toate detaliile despre completarea contractului de vanzare cumparare auto. Ati aflat in acest articol cum se completeaza acest document. Va mai punem inca o data un model al acestui contract in format doc.

Toate informatiile listate de noi in acest subiect sunt actualizate pentru anul 2024 cu completarile ulterioare. Din fericire, nu ne oprim si continuam cu alte informatii utile pentru dumneavoastra. Vom vedea acum, in cate exemplare va trebui realizat acest contract si cum va fi folosit.

In cate exemplare trebuie realizat si cum se foloseste contractul de vanzare cumparare auto in anul 2024?

Actul de vanzare cumparare auto va trebui realizat in 5 exemplare. Si sa nu uitam: Toate aceste exemplare vor trebui folosite in format original pentru institutiile unde este necesara prezentarea lor in format fizic. Pentru institutiile unde se face procedura on-line este nevoie de un exemplar scanat pentru depunerea in mediul on-line. Veti vedea in randurile urmatoare, de ce este necesar acest numar de exemplare.

Vanzatorul va folosi in prima instanta toate cele 5 modele. Ele vor fi prezentate, atunci cand acesta va trebui sa scoata masina de pe Rol. Dintre cele 5, un model va fi retinut de catre Directia de Taxe si Impozite de care acesta apartine. De asemeni, un alt exemplar din contractul de vanzare cumparare va fi retinut de catre vanzator.

El va trebui sa pastreze un model in original, pentru a demonstra ( in caz ca apar alte situatii ), ca masina a fost vanduta lui X. Celelalte originale ( restul de 3 ) vor fi pastrate si folosite de catre cumparator.

Cum vor fi folosite aceste modele de catre cumparator?

Aflati citind din randurile urmatoare…

Toate cele 3 contracte ramase la cumparator vor trebui prezentate la institutia de Taxe si Impozite, pentru ca masina sa fie inregistrata. Ele vor primi viza REMTII si se va mentiona ca autovehiculul a fost luat in evidentele fiscale. Unul dintre cele 3 contracte de vanzare cumparare auto din exemplarele ramase la cumparator, va fi folosit pentru inregistrarea masinii la Fisc. La fel cum masina a fost scoasa de la Taxe de catre vanzator, aceasta va trebui inregistrata de catre cumparator.

Cumparatorul va lasa un exemplar la Directia de Taxe si Impozite de care acesta apartine. De asemeni, urmatorul exemplar va fi folosit pentru inmatricularea masinii respective. Astfel, un alt model al contractului de vanzare cumparare va fi retinut de catre Politia sau serviciul de inmatriculari auto ( de care dumneavoastra apartineti ). Spre exemplu: Daca sunteti din Bucuresti va trebui sa va inmatriculati masina in Bucuresti la DRPCIV ( Pipera ).

Pentru anul 2024 unde majoritatea institutiilor au trecut in mediul On-line pentru inmatricularea masinii sau scoaterea din evidentele fiscale de la Serviciul de taxe si impozite de ex: Sector 1 Sector 4 din Bucuresti este necesar un singur contract care va fi depus in mediul on-line dupa care printati cate exemplare sunt necesare pentru a va indrepta catre celelate institutii cum ar fi ANAF sau DRPCIV.

In ultima instanta, cumparatorul va ramane cu un singur model al contractului de vanzare cumparare. Pe baza lui se va dovedi ca autoturismul are un nou proprietar.



Discussion

  • Vlad

    Cine completeaza la partea cu reprezentant domiciliu fiscal? si cine este acesta?

    27-03-20 Reply
    • admin

      La partea cu reprezentant fiscal poate ramane necompletata.

      27-03-20 Reply
  • Nelli

    Se fac 5 exemplare in original pentru contractul de vanzare cumparare?
    Sau un exemplar original (care e vizat si de organul fiscal al vanzarotului) si 4 copii – conform cu originalul?
    Multumesc

    27-03-20 Reply
    • admin

      Contractul de vanzare cumparare auto va trebui facut prima data in 5 exemplare in original. Acestea vor trebui sa fie semnate de fiecare in parte ( cumparator si vanzator ).

      27-03-20 Reply
  • Sorin

    Am și eu o întrebare. La fisc pentru vizarea contractelor trebuie să meargă și cumpărătorul sau numai vânzătorul?

    27-03-20 Reply
    • admin

      Pentru a scoate din evidenta va fi nevoie sa fie doar vanzatorul. Pentru a introduce in evidenta fiscala este nevoie de cumparator. Se mai pot face aceste demersuri si pe baza unei procuri.

      27-03-20 Reply
  • Alina

    In cazul in care am procura facuta pe mine, ce demersuri trebuie facute pentru a vinde masina? Trebuie sa rezolv urgent cu toate, maxim o zi.

    27-03-20 Reply
    • admin

      Va trebui sa va duceti cu contractul si cu actele masinii la sediul fiscal de care apartineti.

      27-03-20 Reply
  • Alex

    Buna ziua,

    In cazul in care masina se vrea cumparata de doua persoane (coproprietate) cum se va completa acest contract?

    27-03-20 Reply
    • admin

      Contractul se va face pe doi cumparatori. Este un contract special, pe care il au companiile de inmatriculari auto.

      27-03-20 Reply
  • Lucian

    Am facut contract vanzare-cumparare unui prieten pentru a inmatricula autovehiculul in locul meu.S-au scos nr rosii urmeaza sa-l inmatriculez eu personal.Am procura.Am nevoie din nou de contract vanzare-cumparare intre mine si el pentru a il inmatricula pe numele meu?

    27-03-20 Reply
    • admin

      Un alt contract de vanzare cumparare ar transfera masina pe numele dumneavoastra. Nu uitati! Trebuie sa inregistreze masina la fisc si apoi sa o scoata.

      27-03-20 Reply
  • teolog

    daca fratele meu cetatean german i mi vinde masina in bucuresti pe un astfel de contract fara viza de la organul fiscal german masina fiind inca inscrisa este vreo problema ? o poate radia ulterior in germania ?

    27-03-20 Reply
    • admin

      Se va radia masina in mod automat. Contractul va fi realizat in limba germana si apoi tradus.

      27-03-20 Reply
  • Raluca P.

    Buna ziua.
    Se poate trece la pret suma de 0 lei?

    27-03-20 Reply
    • admin

      Nu se poate trece suma de 0 lei.

      27-03-20 Reply
  • Iulian

    Bună ziua. Doresc să trec mașina pe numele soției. Trebuie neapărat contract de înstrăinare / cumpărare, sau există și altă soluție? dacă fac contract de vânzare contează suma pe care o trec în contract. Am achizitionat mașina în 2018 cu 18000 lei. Ce sumă recomandați?

    27-03-20 Reply
    • admin

      Puteti trece orice suma considerati. Desigur, suma va trebui sa fie totusi reala. La taxe si impozite nu va veni impozitul pe suma, ci pe capacitatea cilindrica.

      27-03-20 Reply
  • Iulian

    Adică îmi cer 45 de lei doar ca să îmi completeze formularul ăsta? Mi se părea mie cam scump…

    27-03-20 Reply
    • admin

      Este unul dintre cele mai mici preturi.

      27-03-20 Reply
    • admin

      Deci, este ok.

      27-03-20 Reply
  • Adrian

    Buna ziua. Mai nou am inteles ca cei de la taxe si impozite se ocupa de intocmirea contractului de vanzare cumparare. Este adevarat sau pur si simplu se poate face la orice centru de acte?

    27-03-20 Reply
    • admin

      Cei de la taxe si impozite nu vor realiza contractul de vanzare cumparare, dar in fiecare centru DGITL, va exista un ghiseu de acte auto care il va putea realiza.

      27-03-20 Reply
  • Ela

    Buna seara,am și eu o nelămurire,cumpăr un utilaj de la pers fizica la persoana juridică,eu trebuie sa scriu factura?!persoana fizica nu are!Si e la fel și pentru utilaje (excavator)contractul in 5 exemplare?!
    Va multumesc mult

    27-03-20 Reply
    • admin

      La fel se va face ca la o masina normala ( contractul va fi in 5 exemplare ). Nu trebuie realizata factura din partea d-tra. Trebuie facut doar contractul de vanz. Va avea diferit elementele tehnice ce fac referire la vehicul.

      27-03-20 Reply
  • Ileana

    Buna ziua,

    Contractul de vanzare-cumparare il putem completa noi daca am o relatie buna cu cumparatorul, fara a merge la niciun ghiseu?
    Multumesc.

    27-03-20 Reply
    • admin

      Il puteti completa dumneavoastra, dar va trebui sa va prezentati la centrul de taxe si impozite. Vanzatorul va trebui sa se prezinte la Centrul de Taxe si Impozite de care apartine, pentru a scoate masina. Cumparatorul va trebui sa dea dosarul la Sectia de Taxe si Impozite pentru a pune masina pe numele lui.

      27-03-20 Reply
  • florin

    proprietarul a vandut masina si cel care a cumpărato nu a trecuto pe el, in final am cumparat o eu fără nici un contract .poate proprietarul sa faca cu mine un nou contract vanzare cumpărare cu fiscal?

    27-03-20 Reply
    • admin

      Da. Proprietarul poate face direct contractul de vanzare cumparare cu dumneavoastra.

      27-03-20 Reply
  • Ionut

    Buna seara! Am și eu o nelămurire,am vândut mașina unei persoane,i-am oferit toate actele mașinii,iar a doua zi urma sa ne vedem sa facem contractul de vânzare-cumparate,dar nu mi-a mai răspuns la telefon. Ce pot face in situația asta? Cum pot proceda ca sa scot mașina de la fiscal? Mi-a lăsat doar o copie de buletin,a soției lui probabil,iar eu mai am doar copia cărții mașinii…Astept răspuns. Mulțumesc!

    27-03-20 Reply
    • admin

      Trebuie sa va duceti la taxe si impozite, si va va da sa completati o cerere de radiere. Dar, in situatia aceasta va fi radiata complet masina din functiune. Oricum… Aceasta procedura nu functioneaza la fel la toate serviciile de taxe si si impozite. Trebuie sa va duceti si sa va interesati. In orice caz, nu aveti decat solutia de a radia masina complet. Aaaa… si sa nu uit: Trebuie sa va prezentati apoi si la Politie pentru a scoate masina din circulatie.

      27-03-20 Reply
      • admin

        Aici va trebui sa prezentati actele masinii, precum si contractul de vanzare cumparare. Va prezentati la RAR pentru a scoate masina din registrele Auto. Va prezentati la Politie, DRPCIV, pentru a scoate masina din circulatie si pentru a face inmatricularea pentru export, unde se va elibera un numar pe 30 de zile.

        27-03-20 Reply
  • Andrei

    Buna ziua. Am si eu o mica nelamurire in legatura cu semnaturile pe acest contratct. La final se scrie ca se semneaza doar pe copii, si nu inteleg care copii. Sau se considera 1 exemplar original si celelalte 4 copii?

    27-03-20 Reply
    • admin

      De regula sunt 5 originale… Si se semneaza doar la rubricile in care va scrie: persoana care instraineaza si persoana care dobandeste. Se pot semna si in zona de conform cu originalul ( copie ), in momentul in care exista un original si patru copii, dar va trebui sa aiba semnatura si in partea de persoana care instraineaza si persoana care dobandeste.

      27-03-20 Reply
  • Zoltan

    Bună.
    De pe contractul acesta lipsește opțiunea / mențiunea de a păstra numărul de înmatriculare. Cum procedez dacă doresc să păstrez numărul?
    Mulțumesc.

    27-03-20 Reply
  • Corina

    Buna ziua! Imi puteti spune, va rog, in cazul in care masina e inmatriculata in alt judet, iar contractul de vanzare-cumparare se semneaza in Bucuresti, cum se presupune ca poate avea aceeasi data cu documentul de la fisc de scoatere a masinii din proprietatea vanzatorului? Ce este de facut in aceasta situatie?

    27-03-20 Reply
    • admin

      Il treceti cu data cu care va fi scos de la fisc, sau anuntati la taxe si impozite situatia.

      27-03-20 Reply
  • elena

    sotul meu cetatean italian vrea sa-mi vanda mie o masina inmatriculata in italia. in ce limba facem contractul? si care este procedura pentru inmatriculare in romania.multumesc

    27-03-20 Reply
  • Liviu antal

    Buna am cumparat o masina si proprietarul ma mintit ca ami da fiscal.. Mentionez nu am facut contract de vanzare cumparare pe baza ca va completa ea si ami va trm contractul sa al semnez.. Ce este de facut an cazul asta

    27-03-20 Reply
  • Florin

    salut,contractul trebuie neaparat dactilografiat sau poate fi si completat de mana?

    27-03-20 Reply
    • admin

      Este de preferat sa fie dactilografiat. Nu sugeram sa fie completat de mana, deoarece unele sedii de taxe si impozite il pot respinge.

      27-03-20 Reply
  • Alexandra

    Bună ziua.
    Am achiziționat un auto și dețin Contractul de vânzare scos din evidenta vânzătorului.
    Urmează ca în decurs de 30 zile sa îmi impun la Primăria de domiciliu.
    Pana la data impunerii, va rog sa îmi spuneți dacă am dreptul sa îmi fac RCA pe numele meu, chiar dacă încă nu e impus auto?
    Mulțumesc.

    27-03-20 Reply
    • admin

      RCA-ul se va face dupa impunerea auto, pana la inmatricularea propriu-zisa.

      27-03-20 Reply
  • Andrei

    O întrebare:am avut o mașina înscrisă în Germania după 6 luni o radiez in Germania iau numere de tzoll pana pe 19-02-2019 valabile mașina rămânând neinscrisă până pe 24-12-2019 merg la rar cu mașina pe platformă programarea pe numele tatălui meu ,eu vrând sa i-o vând lui in Ianuarie 2020 ,cartea a fost eliberată pe 30-12-2019,și acum întrebare eu sau el trebuie sa plătească impozit la primărie pe anul 2019??

    27-03-20 Reply
    • admin

      Dumneavoastra primul an, si urmatorul va trebui sa plateasca tatal.

      27-03-20 Reply
  • Didi

    Buna ziua,
    Imi puteti spune, va rog,cum se procedeaza daca autoturismul are doi proprietari (ca urmare a unei succesiuni)? Exista un alt formular?
    Multumesc

    27-03-20 Reply
    • admin

      Va trebui sa se treaca un singur proprietar. Trebuie sa va duceti la notar, iar unul dintre proprietari va trebui sa renunte la drepturi.

      27-03-20 Reply
  • dachanel

    Buna seara. Acum o saptamana am cumparat o masina din Falticeni de la o persoana fizica, “eu sunt din alt judet fata de vanzator” masina fiind adusa din olanda, masina avand nr rosii (provizorii) pe romania pe numele vanzatorului de la care am cumparato dar inca nu a apucat sa faca rar. Am facut contractul de instrainare la un birou autorizat din falticeni dar la fiscal nu s-a trecut nimic pt ca vanzatorul a spus ca in falticeni primaria nu poate da fiscal pe masina pana nu este eliberat civ de la rar, am vb cu fostul proprietar(cel de la care am cumparat vehicolul) si mai scot un rand de nr provizoorii pe numele lui ca astea imi expira si nu am timp sa imi fac rar-ul, acuma eu ma intreb daca este adevarat ce imi spune că in falticeni ca sa puna stampilile de la primarie ii trebuie civ-ul masini si dupa ce fac eu rar-ul el imi va da fiscalul respectiv pe contractul de instrainare in baza civ-ului obtinut s-au ma duce cu zaharelul.

    27-03-20 Reply
  • Florin

    Vreau sa cumpar o masina adusa din Germania.Momentan proprietarul zice ca are facut RAR pe Romania (carte+certificat autenticitate)masina are nr.rosii expirate si omul ce o detine e posibil sa o fi cumparat si el de la alta persoana ce a adus-o in tara.Ce acte ar trebui sa primesc in cazul asta?

    27-03-20 Reply
    • admin

      Trebuie sa primiti contractul de vanzare cumparare cu stampila REMTII si stampila inspectorului de la Taxe si Impozite.

      27-03-20 Reply
  • Simona

    Dacă cumpărăm o mașină eu cu prietenul meu,vrem să trecem pe numele la amândoi,cum procedăm.

    27-03-20 Reply
    • admin

      Se poate, dar este mult mai complicat! Trebuie realizat un contract de vanzare-cumparare, care sa disponibil pentru doi proprietari. Noi nu va sugeram aceasta forma, deoarece puteti intampina foarte multe probleme la inmatriculare.

      27-03-20 Reply
  • Lore

    Daca doua persoane is vanzatori si o persoana cumparator (masina dobandita prin mostenire de 3 pers) cum se completeaza contractul?

    27-03-20 Reply
    • admin

      Veti avea nevoie de un contract de vanzare cumparare special realizat pentru situatia dumneavoastra. In curand vom expune un model de contract de vanzare cumparare, care sa aiba la baza doi cumparatori si doi vanzatori.

      27-03-20 Reply
  • Cucer Dumitru

    buna ziua am si eu o intrebare
    Cumnatul meu mi-a adus o masina din Germnania, masina a fost radiata automat prin eliberarea numerelor de export valabile 15 zile.
    Contractul il completez si trebuie sa merg cu el la fisc, adica cumparatorul si vanzatorul?
    mai sunt alte detalii de care trebuie sa tin cont?
    multumesc anticipat

    27-03-20 Reply
    • admin

      In principiu va trebui contractul scos de la fisc de pe numele vanzatorului si inregistrat pe numele cumparatorului. Apoi va trebui inmatriculata masina la Politie.

      27-03-20 Reply
  • Olteanu

    Buna ziua! Am o intrebare: am procura de la fiul meu pt ca sa-i vand masina.completez la vânzător numele lui si unde specific ca eu sunt împuternicit?

    27-03-20 Reply
    • admin

      Nu inteleg foarte bine ce spuneti. Aveti procura de la fiu si vreti sa ii vindeti masina, dar aceasta se afla acum in proprietatea dumneavoastra. Mai puneti inca o data intrebarea.

      27-03-20 Reply
  • Olteanu

    La fisc ce acte originale am nevoie?

    27-03-20 Reply
    • admin

      Aveti nevoie de carte auto, buletin si contractele de vanzare-cumparare. Toate aceste documente vor trebui prezentate in original.

      27-03-20 Reply
  • Adrian

    Buna ziua.
    Cumpar masina de la o ruda apropiata. Vreau sa completez eu actul de vanzare cumparare de mai sus.
    Il listez in 5 exemplare. Pe care dintre 5 exemplare le SEMNEZ eu si pe care cumparatorul ?
    Va multumesc!

    27-03-20 Reply
    • admin

      Pe toate cele 5 le semnati si dumneavoastra si cumparatorul.

      27-03-20 Reply
  • Mihai

    Buna ziua, socrul meu a achiziționat o mașina din Germania cu numere valabile 1 luna, dacă mașina intra in țara iar el se întoarce in Germania rămânând sa vând eu mașina cum procedez, actele au valabilitate 1 luna , fac un contract de vanzare cumpărare cu el sau o procura? Cât timp sunt valabile numerele mai este nevoie sa o bag la impozit? Și cum procedez la vânzarea mașinii?

    27-03-20 Reply
    • admin

      Actele vor fi valabile in continuare, chiar daca vor expira placutele. Numerele au o singura luna valabilitate, dar puteti sa va luati numere rosii pentru a putea circula cu ea. Este nevoie sa o bagati la impozit. Se baga la impozit pe numele socrului, prin procura. Se scoate printr-un contract de vanzare si se trece apoi pe numele d-voastra, ca sa puteti sa o vindeti.

      27-03-20 Reply
  • Vinjan adrian

    Bună ziua. Cumnatul meu are o mașină adusă în țară, dupa care a luat numerele și a radiații în germania. Pentru vînzare cumpărare se poate face contract online?multumesc.

    27-03-20 Reply
    • admin

      Se poate face. Va trebui sa imi trimiteti documentele pe adresa de mail.

      27-03-20 Reply
  • Ciprian

    Bună , cele 5 exemplare de contract se merge cu ele la notar pentru a fi legalizate sau nu trebuie ?
    Respect

    27-03-20 Reply
    • admin

      Nu va trebuie legalizare.

      27-03-20 Reply
  • Gabriel

    Pe modelul de contract de vanzare cumparare, efectuat intre 2 persoane fizice, daca sterg tot ce e in plus ptr partea juridica e OK?

    27-03-20 Reply
    • admin

      Este ok.

      27-03-20 Reply
  • Rotariu Bogdan

    Buna ziua,
    Eu locuiesc in Brasov si doresc sa imi vand masina care este pe numele tatalui meu (asigurare mai mica) care locuieste in Botosani. Cum sa procedez cu contractul de vanzare-cumparare? Pot sa vand masina eu, cu acte? sau trebuie sa fie tatal meu cand se face contractul de vanzare-cumparare?
    Daca totusi este ok sa vand eu masina, ce acte sa ii dau noului proprietar si care sunt pasii urmatori ?

    27-03-20 Reply
    • admin

      Din pacate, tatal dumneavoastra va trebui sa semneze contractul de vanzare cumparare.

      27-03-20 Reply
  • Alexa

    Buna ziua,

    In contractul de vanzare cumparare daca eu (A.R) cumpar fizic masina, insa o inmatriculez pe numele tatalui meu (v.r) ce date complete la PERSOANA CARE DOBÂNDEŞTE , datele mele sau datele persoanei pe a carui nume o inmatriculez?

    Multumesc!

    27-03-20 Reply
    • admin

      D-na Alexandra, aceasta este o intrebare… Pe numele tatalui dumneavoastra va trebui facut contractul.

      27-03-20 Reply
  • Olariu Mariana

    Buna ziua!
    vreau sa cumpar o masina de la socrul meu, De unde sa incep ca sa o trec pe numele meu? Suntem dintr-o comuna,
    Mergem cu 5 exemplare semnate de vanzator cumparator la primaria de care apartinem, la taxe si impozite?

    27-03-20 Reply
    • admin

      D-na Olariu, cititi articolul. Scrie totul in subiectul de mai sus.

      27-03-20 Reply
  • Andrei

    Pana la urma se face un original care se semneaza normal, apoi inca 4 copii care se semneaza si in sectiunea respectiva (Copie 1-4), sau se fac 5 originale?

    E genul de lege neclara romaneasca sau face fiecare cum crede?

    27-03-20 Reply
  • Dan Popa

    Am facut pentru un autoturism Dacia Logan contractul de instrainare-dobandire in 5 exemplare semnat de amandoi, la un centru de Acte-Auto, dupa care mi-a dat banii si eu ca vanzator i-am dat cheile, cartea de identitate, asigurarea obligatorie si certificatul de inmatriculare al masinii. Acum eu am fost cu contractul de vanzare-cumparare la primarie pt. fiscal si la politie pt. pastrare numere. Ulterior am realizat ca eu nu am complectat pe certificatul de inmatriculare la INSTRAINAT pentru….., DATA si SEMNATURA, nimic. Aceasta persoana acum nu mai vrea sa ma lase sa-i complectez rubrica INSTRAINAT….Ce ma sfatuiti sa fac ???……MULTUMESC !

    27-03-20 Reply
    • admin

      Nu aveti ce sa faceti. Dumneavoastra nu mai aveti nici o obligatie. El va trebui sa aduca talonul, pentru a fi semnat.

      27-03-20 Reply
  • Yoo

    Salut
    Foarte bune informatiile, multumesc.

    27-03-20 Reply
  • Peter Bela

    Bună, în cazul transcriere masinii trebuie Fișa de înmatriculare? sau ajunge Contract de vânzare cumpărare?

    27-03-20 Reply
    • admin

      Pentru transcriere nu va mai fi necesara fisa de inmatriculare auto.

      27-03-20 Reply
  • Titel

    Salut! Daca masina este inmatriculata in Germania, dar este a surorii mele, se poate face contractul de vanzare cumparare in romana sau este nevoie sa fie in gemana si tradus?

    27-03-20 Reply
  • Laura

    Buna seara, cum sugerati ca este mai bine sa se procedeze cu plata? Cand ar trebui cumparatorul sa faca plata catre vanzator si sub ce forma, astfel incat, eu in calitate de vanzator, sa fiu sigura ca la momentul semnarii contractului, respectiv a scoaterii din evidenta de la DITL, voi primi suma de bani marcata in contract. Multumesc

    27-03-20 Reply
    • admin

      In momentul in care dumneavoastra veti scoate autovehiculul de la Taxe si Impozite, atunci este normal sa primiti plata.

      27-03-20 Reply
  • Levi

    Se poate vinde o masina cu ITP-ul expirat?

    27-03-20 Reply
    • admin

      Se poate vinde, dar nu se va putea inmatricula de catre urmatorul proprietar.

      27-03-20 Reply
  • Lucica

    Buna ziua,
    Masina pe care urmează să o vand este înregistrată în Bucuresti.
    Intre timp eu mi-am schimbat C.I pe Ilfov dar nu am mutat si masina . Este suficient sa ma duc sa o radiez de la circa financiară din Bucuresti? La datele completate de vânzător o sa apara adresa de Ilfov.
    Multumesc

    27-03-20 Reply
    • admin

      Va trebui ca prima data sa transferati masina pe Ilfov si apoi sa o vindeti.

      27-03-20 Reply
  • Teo

    AM cumparat o masina din Germania si am adus-o pe roti in tara, eu acum vreau sa o inmatriculez pe numele mamei (asigurarea mai ieftina). Mai trebuie sa o bag eu la fisc inainte sa fac contractul cu mama sau il poate face direct ea?

    27-03-20 Reply
    • admin

      Contractul il faceti direct pe numele ei

      27-03-20 Reply
  • Alex

    Bună ziua,
    Dacă am făcut imputernicire pt soție sa vândă mașina care este pe numele meu, ce date trebuie sa completeze la vânzător? Unde anume se specifica (dacă se specifica) calitatea ei de împuternicit? Mulțumesc

    27-03-20 Reply
    • admin

      Nu va trebui sa specifice calitatea de imputernicit. Se trec datele dumneavoastra

      27-03-20 Reply
  • Adrian

    Intru-cat vanzarea-cumpararea se face intre mine si mama mea, pot trece valoarea de 1 leu? La modul cel mai sincer chiar am nevoie sa trec masina pe numele meu, atata tot.
    Daca voi fi obligat sa trec o valoare mai mare, nu inteleg rostul. Sau care este valoarea minima care trebuie trecuta?
    Numerele vor ramane aceleasi, si oricum tot eu ma folosesc de masina si in prezent.
    Va multumesc!

    27-03-20 Reply
    • admin

      Bun. Va explic: Va trebui sa treceti o valoare normala. Cei de la Taxe si Impozite admit si valoarea de 1 leu, dar va intra acest element in ochii Anaf-ului.

      27-03-20 Reply
  • Verdeata

    Buna ziua, fratele meu vrea sa mi faca cadou masina lui din Italia. acum masina e in Romania .. Inca inregistrata in Italia. Putem face contractul aici in Romania? Sau el trebuie sa inscrie masina intai pe numele lui in Romania si dupaia sa facem contractul?

    27-03-20 Reply
    • admin

      Cel mai indicat este sa faceti contractul in limba itaiana. La rubrica lui, ar fi de indicat sa treceti adresa de resedinta din Italia.

      27-03-20 Reply
  • Iulian Rusu

    buna ziua. am o masina mostenita de la o ruda. pot sa o vand in calitate de mostenitor cu acte in regula fara sa o mai inscriu in circulatie pe numele meu? masina este inscrisa fiscal pe numele meu. si are talon cu itp valabil si cartea autovehicolului pe numele persoanei decedate.

    27-03-20 Reply
    • admin

      Da. Puteti vinde masina, daca este inscrisa la fisc pe numele dumneavoastra.

      27-03-20 Reply
  • Medesan vasile Tudor

    Salut,
    Daca cumparatorul este o persoana juridica, se trece numele firmei acolo la “Subsemnata” si apoi adresa firmei cu CIF, apoi la sediul fiscal, tot adresa firmei si apoi datele reprezentantului? nu stiu daca am inteles corect
    Ar fi util un model de completare pt persoana juridica.
    Va multumesc!
    o zi faina!

    27-03-20 Reply
    • admin

      Dl. Medesan Vasile Tudor este la fel pentru toata lumea. Se completeaza contractul acela la fel. Aveti loc pentru persoana juridica. Puteti sa il cititi cum trebuie!

      27-03-20 Reply
  • Ghiurca Cristian

    Buna seara, am realizat astazi un contract de vanzare cumparare cu niste persoane care nu pareau tocmai sigure, cu toate astea am luat actele lui, RCA, fisa de inmatriculare, talor etc. si am facut contractul, urmand ca vanzatorul sa mi trimita maine prin curier actele, deoarece stam la 100 de km distanta. Daca acesta nu mi va trimite actele, nu spun ca n o va face dar in orice caz, ce pot proceda?(ma aflu in posesia masinii si a tuturor actelor)

    27-03-20 Reply
    • admin

      Nu aveti ce sa faceti decat sa il dati in judecata. Alta posibilitate nu exista din pacate.

      27-03-20 Reply
  • Constantin Gudry

    Am vindut masina in anul 1998{tirgul auto Vitan-Barzesti Bucuresti}cu act vinzare-cumparare(o toneta in incinta tirgului).Cumparatorul mi-a solicitat numerele de inmatriculare pt a ajunge la domiciliul sau cu promisiunea ca le va returna,lucru care nu s-a intimplat.Nu am putut radia masina intucit Politia solicita numerele de inmatricule( fizzic)
    2003-2018am fost plecat din tara.La intoarcere dir taxe si impozite ma informeaza ca am de plata impozitul ptr masina ( care am vindut-o in 1998)ptr toata aceasta perioada fiind inregistrata pe numele meu la taxe si impozite.Actul de vinzare-cumparare nu il mai am.Intrebare:cum pot intra in posesia unei copii a actului vinzare -cumparare(anul 1998)care ar rezolva situatia?Multumesc anticipat ptr orice sugestie

    27-03-20 Reply
  • Dan

    Salut, in caz ca s-au facut doar doua exemplare de contracte de vanzare si unul a ramas la vanzator iar altul la cumparator insa la prezentarea cumparatorului la Fisc in tara UE i sa luat acest contract pentru ca a fost trecuta pe el, ceea ce inseamna ca vor aparea probleme la RAR si ANAF aici in Romania in momentul inregistrarii.
    Cum ati sfatui sa procedam in asa caz?

    27-03-20 Reply
    • admin

      Pe baza contractului ramas faceti mai multe copii legalizate. Acestea vor tine loc de original.

      27-03-20 Reply
  • Radu Munteanu

    Buna ziua,
    Un cetatean roman rezident in Austria,cumpara un autoturism second hand din Romania.Poate inregistra autoturismul la circa financiara din Austria,in vederea inmatricularii?

    27-03-20 Reply
    • admin

      Da. Va putea. Inainte de toate, va trebui sa scoata masina din bazele de date ale autoritatilor Romane.

      27-03-20 Reply
  • Catalin Andrei

    Buna ziua,

    Am si eu o intrebare, in cazul in care exista 3 mostenitori pe un autoturism cum se completeaza formularul?

    Multumesc.

    27-03-20 Reply
    • admin

      In acest caz, este un formular special, care se va oferi de cei de la Taxe si Impozite.

      27-03-20 Reply
  • Marcela

    Sunt in sectorul1 si doresc sa instrainez masina unei rude din jud. MH. Ca sa nu fie nevoie sa se deplaseze de mai multe ori sau sa stea mult in Bucuresti se poate sa-mi trimita procura si in baza procurii sa fac eu toate demersurile
    aici? sau sa trimita prin posta cele 5formulare semnate de el si eu sa continui toate demersurile in absenta lui in Bucuresti? Cu cele 5formulare ma prezint la ‘taxe-impozite’in Amzei? sau la Politie in Pipera? Dupa aceste demersuri eu merg la taxe si impozite in Amzei sa fie scoasa masina de pe rolul meu iar el dupa ce ridica masina se prezinta cu toate actele in MH ptr inregistrarea masinii pe rolul la taxe si impozite in MH. Va rog sa-mi spuneti pasii care sa-i urmam fara prezenta fizica a persoanei din MH ptr finalizarea actelor. Multumesc

    27-03-20 Reply
  • Anonim

    Buna! Daca vreau sa vand o masina cu numere provizorii, trebuie sa fac acest contract, sau exista altul pentru numere provizorii? Multumesc!

    27-03-20 Reply
    • admin

      Nu trebuie sa faceti alt contract. Este de ajuns acesta, dar va trebui sa inregistrati masina la taxe si apoi sa o scoateti pentru vanzare.

      27-03-20 Reply
  • VERONICA

    DACA CEL CARE CUMPARA ESTE PERSOANA JURIDICA ….ESTE OBLIGATORIU CA LA SEMNATURA PERSOANEI CARE DOBANDESTE SA FIE PUSA SI STAMPILA?

    27-03-20 Reply
    • admin

      Nu mai este valabila stampila companiei

      27-03-20 Reply
  • Marius

    Buna ziua. Ce acte sunt necesare pentru a vinde un autoturism catre un cetatean german? Exista un alt tip de contract? Care e procedura completa (numere provizorii, etc)? Multumesc.

    27-03-20 Reply
    • admin

      Este aceeasi modalitate ca pentru procesul de inmatriculare auto pentru export.

      27-03-20 Reply

Leave a reply