Inmatriculare auto provizorie ( 2019 )

inmatriculare auto provizorie best inmatriculari

Inmatricularea auto provizorie difera de inmatricularea auto normala. Mai jos veti gasi toate informatiile necesare pentru inmatricularea provizorie.

Inmatriularea auto provizorie vine la pachet cu numerele rosii. Documentele necesare pentru a obtine autorizatia de circulatie provizorie si implicit placutele rosii depind de mai multe situatii. Vom explica in randurile urmatoare cand sunt necesare placutele provizorii si care sunt documentele necesare, in functie de fiecare situatie in parte.

Asadar, Best Inmatriculari serviciul tau de inmatriculari masini, prezinta urmatoarele informatii:

Documentele necesare pentru a obtine autorizatia de circulatie provizorie

Decidem sa mentionam prima data ceea ce este necesar. De aceea vom mentiona documentele pe care dumneavoastra trebuie sa le aveti, atunci cand aveti nevoie pentru a realiza inmatricularea auto provizorie.

Documentele de baza ce sunt necesare pentru a se realiza inmatricularea provizorie

  • Dovada ce atesta asigurarea obligatorie pentru raspunderea auto civila in copie. Asigurarea sau RCA-ul va trebui sa fie pe numele persoanei care detine masina. De asemeni, aceasta va trebui sa fie valida.
  • Cerere din partea detinatorului masinii. Cererea este una pentru a solicita numerele provizorii. De aceea, ea va trebui sa aiba mentionata solicitarea de autorizatia provizorie, cat si numarul de zile pentru care se solicita aceasta actiune.
  • Copia actelor care demonstreaza dreptul de proprietate ale solicitantului asupra masinii. Acesta poate fi contractul auto de vanzare-cumparare sau factura de achizitie.
  • De asemeni trebuie copia dupa cartea de identitate sau brief-urile masinii. In functie de ghiseu, aceasta va trebui prezentata si in original.
  • Dovada ce atesta plata pentru autorizatia de circulatie provizorie. Aceasta dovada se va achita direct la ghiseul de inmatriculari provizorii de la DRPCIV. Autorizatia costa 55 Ron si poate fi ceruta pentru a circula timp de maxim 90 de zile.
  • Daca este persoana juridica, vor trebui depuse documente care atesta dobandirea personalitatii juridice, denumirea, sediul, ( certificat de inregistrare ). Acest document va trebui prezentat in copie. In aceasta situatie se va veni la pachet cu o delegatie pentru persoana care se va prezenta la ghiseu.
  • Copie si original dupa actul de identitate al solicitantului.
  • Copie dupa declaratia vamala sau impozitul vamal, in cazul in are autovehiculul este cumparat din afara Uniunii Europene.

Situatii de exceptie si ce documente aveti nevoie pentru a realiza inmatricularea provizorie

Cum se face inmatricularea provizorie, daca va veni alta persoana in locul meu?

Inmatricularea auto provizorie se poate realiza si printr-un reprezentant. In cazul persoanelor juridice, va trebui ca persoana care reprezinta compania, sa aduca la dosar o delegatie din partea firmei. De asemeni, in cazul persoanelor fizice, o persoana va va putea reprezenta printr-o procura notariala de inmatriculare auto.

In ambele situatii se va trece persoana care detine masina, datele masinii si datele persoanei care va reprezinta.

In procura sau delegatie va trebui sa se specifice ca persoana se va ocupa de inmatricularea masinii si va reprezenta procesul la serviciul de inmatriculari de la DRPCIV ( pentru inmatricularile din orasul Bucuresti ).

Cum face inmatricularea provizorie daca sunt persoana juridica?

Cum am spus si mai sus aveti nevoie de o delegatie ( cititi randurile de mai sus ). Pe langa acest document mai aveti nevoie de copia dupa certificatul de inregistrare al firmei. In cazul in cazul in care nu dispuneti de certificatul de inregistrare, va trebui sa prezentati o copie dupa actul constitutiv.

Dupa documentele prezentate mai sus, va trebui sa prezentati buletinul si copia persoanei care va ajunge la ghiseu pentru a reprezenta firma.

Ce document mai este necesar daca aduc masina din afara Uniunii Europene?

La orice masina adusa din afara Uniunii Europene, va trebui obtinuta Declaratia Vamala. Acest document este necesar, indiferent daca persoana care achizitioneaza este persoana fizica sau juridica.

Ce presupune declaratia vamala?

Declaratia vamala presupune plata taxelor vamale pe produs. Aceste taxe contin taxa pe valoare adaugata ( TVA-ul ) si taxa vamala. Daca TVA-ul este de 19% din valoarea masinii, taxa vamala va reprezenta 10% din valoarea reala a masinii.

Acest document se achita in momentul in care intrati cu masina in tara, dar… Se poate achita si la serviciul vamal din Bucuresti.

La inmatricularea auto provizorie va trebui sa fie prezentata copia dupa document, atunci cand masina este cumparata din afara Uniunii Europene.

Cand avem nevoie de inmatricularea provizorie?

Inmatricularea auto provizorie nu este necesara pentru orice tip de masina. Ea este realizata in momentul in care autovehiculul vine din afara tarii noastre. Astfel, daca masina este achizitionata din afara Romaniei, va fi necesara inmatricularea auto provizorie.

De ce este necesara inmatricularea auto provizorie pentru masinile care vin din afara Romaniei?

Inmatricularea auto provizorie este o prima parte a inmatricularii auto cu numere negre. Inmatricularea auto cu numere negre poate ajunge sa dureze peste o luna de zile. La acest tip de inmatriculare aveti nevoie de fiscal, de certificatul de TVA si de cartea auto.

Toate aceste documente se obtin intr-o perioada destul de mare. Astfel, pentru a reusi sa folositi autovehiculul si sa circulati cu el, veti avea nevoie de inmatricularea auto provizorie.