Inmatriculare auto provizorie | Acte necesare numere rosii ( 2020 )

inmatriculare auto provizorie best inmatriculari

Inmatricularea auto provizorie difera de inmatricularea auto normala. Mai jos veti gasi toate informatiile necesare pentru inmatricularea provizorie. Veti vedea in acest articol care sunt actele necesare pentru obtinerea numerelor rosii.

Obtinerea numerelor rosii se realizeaza o data cu obtinerea autorizatiei provizorii. Actele necesare pentru a obtine autorizatia de circulatie provizorie si implicit placutele rosii depind de mai multe situatii. Vom explica in randurile urmatoare cand sunt necesare placutele provizorii si care sunt documentele necesare, in functie de fiecare situatie in parte. De asemeni, informatiile sunt actualizate pentru anul 2020. Asadar, sa nu mai pierdem timpul si sa vedem ce acte sunt necesare pentru obtinerea numerelor rosii.

Asadar, Best Inmatriculari serviciul tau de inmatriculari masini, prezinta urmatoarele informatii:

Acte necesare pentru obtinerea numerelor rosii in anul 2020

Vom mentionain randurile urmatoare: Actele pe care dumneavoastra trebuie sa le aveti, atunci cand aveti nevoie pentru a obtine numerele provizorii ( numerele rosii ).

Actele de baza ce sunt necesare pentru a se realiza inmatricularea provizorie

  • Dovada ce atesta asigurarea obligatorie pentru raspunderea auto civila in copie. Asigurarea sau RCA-ul va trebui sa fie pe numele persoanei care detine masina. De asemeni, aceasta va trebui sa fie valida. Fara aceasta copie nu se pot obtine placutele rosii.
  • Cerere din partea detinatorului masinii. Cererea este destinata solicitarii numerelor provizorii. De aceea, ea va trebui sa aiba mentionata solicitarea de autorizatia provizorie, cat si numarul de zile pentru care se solicita aceasta actiune.
  • Copia actelor care demonstreaza dreptul de proprietate ale solicitantului asupra masinii. Acesta poate fi contractul auto de vanzare-cumparare sau factura de achizitie. Actul respectiv este necesar pentru a se obtine numerele rosii. Nu va trebui sa fie tradus. Va trebui doar o copie a acestuia.
  • De asemeni trebuie copia dupa cartea de identitate sau brief-urile masinii. In functie de ghiseu, aceasta va trebui prezentata si in original.
  • Dovada ce atesta plata pentru autorizatia de circulatie provizorie. Aceasta dovada se va achita direct la ghiseul de inmatriculari provizorii de la DRPCIV. Autorizatia costa 55 Ron si poate fi ceruta pentru a circula timp de maxim 90 de zile. Tineti minte: Daca doriti sa obtineti numerele rosii pentru 90 de zile, va trebui ca asigurarea sa fie realizata pentru acelasi numar de zile.
  • Daca este persoana juridica, vor trebui depuse documente care atesta dobandirea personalitatii juridice, denumirea, sediul, ( certificat de inregistrare ). Acest act va trebui prezentat in copie. In aceasta situatie se va veni la pachet cu o delegatie de inmatriculare auto, pentru persoana care se va prezenta la ghiseu. Actul respectiv este necesar pentru persoane fizice ( PFA ).
  • Copie si original dupa actul de identitate al solicitantului.
  • Copie dupa declaratia vamala sau impozitul vamal, in cazul in are autovehiculul este cumparat din afara Uniunii Europene.

Toate aceste acte sunt necesare pentru a obtine autorizatia provizorie si numerele rosii, atat pentru persoane fizice, cat si pentru firme.

Cat costa inmatricularea provizorie si numerele rosii?

In anul 2020, atat taxa pentru autorizatia provizorie, cat si plata numerelor rosii si achita direct la ghiseul de inmatriculari. Pretul total este 55 de Ron.

Situatii de exceptie si ce acte aveti nevoie pentru a realiza inmatricularea provizorie

Cum se obtine numerele rosii, daca va veni alta persoana in locul meu?

Numerele rosii se obtin si printr-un reprezentant. In cazul persoanelor juridice, va trebui ca persoana care reprezinta compania, sa aduca la dosar o delegatie din partea firmei. De asemeni, in cazul persoanelor fizice, o persoana va va putea reprezenta printr-o procura notariala de inmatriculare auto.

In ambele situatii se va trece persoana care detine masina, datele masinii si datele persoanei care va reprezinta.

In procura sau delegatie va trebui sa se specifice ca persoana se va ocupa de inmatricularea provizorie auto si va reprezenta procesul la serviciul de inmatriculari de la DRPCIV ( pentru inmatricularile din orasul Bucuresti ).

Cum face inmatricularea provizorie daca sunt persoana juridica?

Cum am spus si mai sus aveti nevoie de o delegatie ( cititi randurile de mai sus ). Pe langa acest document mai aveti nevoie de copia dupa certificatul de inregistrare al firmei. In cazul in cazul in care nu dispuneti de certificatul de inregistrare, va trebui sa prezentati o copie dupa actul constitutiv.

Dupa actele prezentate mai sus, va trebui sa prezentati buletinul si copia persoanei care va ajunge la ghiseu pentru a reprezenta firma.

Ce act mai este necesar daca aduc masina din afara Uniunii Europene?

La orice masina adusa din afara Uniunii Europene, va trebui obtinuta Declaratia Vamala. Acest document este necesar, indiferent daca persoana care achizitioneaza este persoana fizica sau juridica.

Ce presupune declaratia vamala?

Declaratia vamala presupune plata taxelor vamale pe produs. Aceste taxe contin taxa pe valoare adaugata ( TVA-ul ) si taxa vamala. Daca TVA-ul este de 19% din valoarea masinii, taxa vamala va reprezenta 10% din valoarea reala a masinii.

Acest act se achita in momentul in care intrati cu masina in tara, dar… Se poate achita si la serviciul vamal din Bucuresti.

La inmatricularea auto provizorie va trebui sa fie prezentata copia dupa document, atunci cand masina este cumparata din afara Uniunii Europene.

Cand avem nevoie de inmatricularea provizorie?

Inmatricularea auto provizorie nu este necesara pentru orice tip de masina. Ea este realizata in momentul in care autovehiculul vine din afara tarii noastre. Astfel, daca masina este achizitionata din afara Romaniei, va fi necesara inmatricularea auto provizorie.

De ce este necesara inmatricularea auto provizorie pentru masinile care vin din afara Romaniei?

Inmatricularea auto provizorie este o prima parte a inmatricularii auto cu numere negre. Inmatricularea auto cu numere negre poate ajunge sa dureze peste o luna de zile. La acest tip de inmatriculare aveti nevoie de fiscal, de certificatul de TVA si de cartea auto.

Toate aceste documente se obtin intr-o perioada destul de mare. Astfel, pentru a reusi sa folositi autovehiculul si sa circulati cu el, veti avea nevoie de inmatricularea auto provizorie.