Inmatriculari Provizorii ( numere rosii ) | 2023

inmatriculare auto provizorie la best inmatriculari

Procedurile de inmatriculari auto provizorii sunt necesare inainte de a incepe procesul de inmatriculare propriu-zis. Desi, suntem o companie ce realizeaza servicii in acest domeniu de activitate, incercam sa fim folositori dinainte de a pune la dispozitie pachetele noastre. Astfel, in randurile de mai jos, va oferim informatii necesare ( actualizate pentru 2023 ) la inmatricularea provizorie. Veti vedea in acest articol ( pe langa servicii ), care sunt actele necesare pentru obtinerea numerelor rosii, precum si alte date utile.

Inmatriculare provizorie si obtinerea numerelor rosii ( servicii, acte si informatii utile ) | 2023

In cazul in care sunteti interesat in mod rapid de serviciile noastre… Aveti mai jos numarul de telefon pentru inmatricularea provizorie a masinii dumneavoastra.

Dar, daca sunteti aici pentru a afla informatii, ati intrat pe pagina potrivita.

Primul lucru ce trebuie mentionat: Numerele rosii se obtin o data cu autorizatia provizorie.

Actele necesare pentru inmatricularea provizorie ( informatii actualizate pentru anul 2023 )

  • Asigurarea obligatorie va trebui prezentata in copie. Asigurarea sau RCA-ul trebuie sa fie pe numele persoanei care detine masina. Fara aceasta copie nu se pot obtine placutele rosii. Tineti minte: Daca doriti sa obtineti numerele provizorii pentru 90 de zile, va trebui ca asigurarea sa fie realizata pentru acelasi numar de zile.
  • Cerere sau formular tip de inmatriculare auto. Cererea este destinata solicitarii numerelor provizorii. Ea va trebui sa aiba mentionat numarul de zile pentru care se solicita aceasta operatiune.
  • Copia actului ce demonstreaza dreptul de proprietate al solicitantului asupra masinii. Acesta poate fi contractul auto de vanzare-cumparare sau factura de achizitie. La dosarul de inmatriculare provizoriu, va trebui prezentat doar copia acestui document.
  • Copia dupa cartea de identitate ( din tara de provenienta ) sau fostele documente de inmatriculare auto. Incepand din anul 2023, acestea vor trebui prezentate la ghiseul de inmatriculari si in original.
  • Dovada ce atesta plata autorizatiei de circulatie provizorie. Autorizatia costa 13 Ron si poate fi achitata la orice centru de CashPoint. Tineti minte: Din anul 2023, autorizatia provizorie nu se va mai plati la ghiseul DRPCIV. Ea va trebui achitata dinainte de a va afisa la ghiseu cu dosarul de inmatriculare provizoriu.
  • Copia si originalul dupa actul de identitate al solicitantului.

Toate aceste documente sunt necesare pentru a obtine autorizatia provizorie si numerele rosii. In randurile de mai sus, sunt prezentate actele pentru persoanele fizice. Pe langa acestea, numerele rosii pot fi solicitate de companii…

Cum se face inmatricularea provizorie daca sunt persoana juridica? | Cum se obtin numerele rosii pentru firme ( 2023 )?

Daca sunteti persoana juridica, va trebui depus documentul care atesta dobandirea personalitatii juridice, denumirea, sediul, etc. Actul care pune la dispozitie aceste functii, este certificatul de inregistrare al companiei si va trebui prezentat in copie.

Pe langa documentul respectiv, aveti nevoie de o delegatie de inmatriculare auto. Ea va trebui realizata pe numele persoanei ce se prezinta la ghiseu. In cazul in care persoana de la ghiseu este administratorul entitatii juridice, delegatia va fi inlocuita de actul constitutiv.

De precizat: A nu se confunda entitatea juridica cu PFA-ul. Institutia de inmatriculari nu considera Persoanele Fizice Autorizate ca entitati juridice. Drept urmare, nu pot elibera delegatii pentru inmatricularile provizorii.

Asadar, pe langa actele mentionate de noi mai sus, firmele vor trebui sa prezinte urmatoarele seturi de documente:

  • Certificatul de inregistrare al companiei ( CUI-ul )
  • Delegatia pentru persoana care se prezinta la ghiseu la ridicarea numerelor provizorii
  • In cazul in care persoana ce solicita numerele este administratorul firmei, delegatia va fi inlocuita de actul constitutiv ( informatii actualizate pentru 2023 )

Situatii de exceptie in care va fi realizata inmatricularea provizorie ( informatii 2023 )

Cum se obtin numerele rosii in 2023, daca va veni alta persoana in locul meu?

Numerele rosii pot fi obtinute printr-un reprezentant. De asemeni, in cazul persoanelor fizice, o persoana va putea reprezenta printr-o procura notariala de inmatriculare auto.

Procura va trebui sa specifice faptul ca persoana se va ocupa de inmatricularea provizorie auto si va fi reprezentant la serviciul de inmatriculari DRPCIV ( pentru inmatricularile din orasul Bucuresti ).

Ce acte sunt necesare daca aduc masina din afara Uniunii Europene?

La orice masina adusa din afara Uniunii Europene, se va aduce Declaratia Vamala. Acest document este necesar, indiferent daca persoana care inmatriculeaza masina este firma sau persoana fizica.

O mica paranteza: Din anul 2023, declaratia vamala va fi adaugata la dosar pentru autovehiculele cumparate din Anglia.

Ce presupune declaratia vamala?

Declaratia vamala presupune plata taxelor vamale pe produs. Aceste taxe contin taxa pe valoare adaugata ( TVA-ul ) si taxa vamala. TVA-ul este 19% din valoarea masinii, iar taxa vamala va reprezenta 10% din valoarea reala a autovehiculului.

Acest procent se achita in momentul in care intrati cu masina in tara, dar… Se poate plati si la serviciul vamal.

Asadar, la inmatricularea auto provizorie trebuie prezentata:

  • Copia dupa declaratia vamala sau impozitul vamal, in cazul in are autovehiculul este cumparat din afara Uniunii Europene

Cat vor costa numerele rosii si inmatricularea provizorie in anul 2023?

Din anul 2023: Taxa pentru autorizatie se va plati separat pe: Ghiseul.ro, serviciu de CashPoint sau alta metoda de plata. Aceasta va costa 13 Ron. De asemeni, taxa pentru numerele rosii se achita direct la ghiseul de inmatriculari. Acestea sunt in valoare de 40 de Ron si se elibereaza o data cu autorizatia provizorie.

Cand este necesara inmatricularea provizorie ( 2023 )?

Inmatricularea auto provizorie nu se aplica la orice tip de inmatriculare. Ea se realizeaza in momentul in care autovehiculul vine din afara Romaniei sau se inmatriculeaza o masina noua. In ultimul caz, de obtinere a placutelor provizorii, se va ocupa compania ce a vandut masina. Cu toate acestea, pentru prima situatie, va fi necesara ca inmatricularea auto provizorie sa fie realizata prin noul proprietar.

De ce este necesara inmatricularea auto provizorie pentru masinile care vin din afara Romaniei?

Procesul de inmatriculare auto cu numere negre dureaza in anul 2023 pana la doua luni. La inmatricularea unei masini aduse din strainatate aveti nevoie de fiscal, de certificatul de TVA, de cartea auto, etc.

Astfel, pentru a folosi autovehiculul si a circula cu el in aceasta perioada, veti avea nevoie de inmatricularea auto provizorie.