Inmatriculare masina noua ( 2023 )

inmatriculare masina noua la best inmatriculari

Vrei sa iti inmatriculezi masina nou achizitionata?! Totul este mai simplu la Best-Inmatriculari. Venim, ridicam documentele si in doua zile totul e gata! Dar, daca vrei sa incepi inmatricularea de unul singur, noi iti punem la dispozitie toate informatiile necesare. Citeste mai departe! Procesul de inmatriculare al unei masini noi depinde in anul 2023 de doua institutii: DGITL si Serviciul de inmatriculari. In acest articol, vrem ca pe langa serviciile oferite, sa venim la dispozitia clientilor de inmatriculari auto cu informatii utile.

Inmatriculare masini noi ( servicii si informatii pentru 2023 )

In randurile de mai jos, va listam actele necesare pentru a inmatricula masina noua la serviciul DRPCIV. Datele sunt actualizate pentru anul 2023 si avem grija ca toate informatiile noastre sa fie corecte si utile.

La inmatricularile auto pentru masinile aduse din alte tari, lista de documente va fi total diferita. Desi ambele tipuri de proceduri se afla la prima inmatriculare, cele noi sunt achizitionate direct de la producator. In cazul de fata, setul de acte auto pentru masinile noi va fi mai putin stufos. Daca doriti sa apelati la serviciile noastre de inmatriculare a masinii noi cumparate, ne puteti contacta la numarul de telefon afisat mai jos.

Vom trece mai departe la documentele ce vor fi solicitate pentru serviciul DRPCIV ( lista de acte necesare pentru anul 2023 ):

Acte necesare pentru a inmatricula o masina noua ( autovehicul achizitionat direct de la producator )

 • Copia dupa RCA ( Asigurarea Auto Obligatorie ). Aceasta va trebui realizata in vederea inmatricularii pe seria de sasiu ( numarul de identificare al masinii ).
 • Dovada ce atesta plata certificatului de inmatriculare. Incepand din anul 2023, aceasta nu se va mai achita la ghiseu. Taxa de talon ( sau taxa pentru certificatul de inmatriculare ) este in valoare de 49 de Ron. Ea se poate plati online pe Ghiseul.ro sau la orice aparat de CashPoint.
 • Cartea de identitate a solicitantului in original si copie
 • Cererea pentru serviciul de inmatriculari completata
 • Cartea de identitate a masinii in original si copie.
 • Actul ce atesta dreptul de proprietate a masinii in original. Documentul de proprietate va trebui sa fie stampilat si vizat de catre Institutia de Taxe si Impozite de care apartineti ( fara acest act nu se va putea realiza inmatricularea masinii noi ).
 • Din anul 2023, va trebui prezentata si Decizia de Impunere. Acest document este oferit de catre sediul DITL ( unde aveti domiciliul )

De mentionat pentru anul 2023 ( la inmatricularea unei masini noi )

Incepand din anul 2023, nu va mai trebui prezentata fisa de inmatriculare. Acest document a fost scos din functiune de catre Directia de Inmatriculari si centrele DITL.

Placutele de inmatriculare pentru autovehicule, vor avea doua tipuri de tarife in anul 2023:

 • placutele preferentiale vor fi in valoare de 85 de Ron
 • placutele la rand ( in aceasta situatie nu veti putea alege numerele de inmatriculare ) – 40 de Ron

Taxele placutelor se vor plati direct la ghiseu, atunci cand se depune dosarul de inmatriculare propriu-zis.

In exemplul de mai sus, noi am enumerat lista de documente pentru inmatricularea unei masini realizata de o persoana fizica. Pentru companii…

Care sunt documentele ce vor fi prezentate suplimentar, pentru a inmatricula o masina noua pe firma?

In cazul in care veti avea de inmatriculat o masina noua pe companie, se vor aduce suplimentar urmatoarele documente:

 • Certificatul de Inregistrare al companiei in copie
 • Delegatie pentru persoana care se prezinta la ghiseu in original
 • In cazul in care cel care se prezinta la ghiseu este administratorul companiei, delegatia nu va mai fi necesara. In schimb, va trebui atasat la dosar actul constitutiv.

De tinut minte: Pentru a inmatricula o masina noua, nu vor trebui predate numerele provizorii.

Acum pentru ca suntem la finalul acestui subiect, dorim sa va prezentam serviciile de radieri auto realizate de agentia Best-Inmatriculari.