Cum decurge o inmatriculare auto? ( 2023 )

serviciul de inmatriculari auto best inmatriculari

Serviciile noastre de inmatriculari auto din Bucuresti si Ilfov va scapa de bataia de cap si de asteptatul la cozi. Pentru a intelege cat de lung este procesul de inmatriculare auto, va enumeram in urmatoarele paragrafe cateva din etapele acestei operatiuni. Datele din randurile de mai jos, sunt actualizate pentru anul 2023. Nu va speriati daca sunt foarte multi pasi!!! Noi va scapam de aceasta povara printr-o singura etapa: Venim la Dumneavoastra!

  • Ridicam documentele de inmatriculare auto de la locatia dumneavoastra
  • Editam delegatia de inmatriculare auto pentru a va reprezenta
  • Intocmim actele necesare pentru inmatricularea auto propriu-zisa
  • Inscriem masina in evidentele DITL
  • Platim taxele aferente: taxa de talon, placute de inmatriculare, taxele de efectuare RAR etc
  • Depunem dosarul/ Ridicam placutele si actele de inmatriculare auto
  • Documentele de inmatriculare auto vor fi aduse direct la locatia dumneavoastra

Stiati ca: Timpul mediu pentru a inmatricula o masina in Romania ( in anul 2023 ), este de doua saptamani

Timpul mediu pentru a inmatricula o masina in urma cu doi ani pe teritoriul Romaniei era de 7 ore. Singura problema cu referire la acest timp, era impartirea lui pe doua zile lucratoare. In momentul de fata aveti de asteptat doua saptamani pentru a finaliza intregul proces de inmatriculare auto. Vorbim in aceasta situatie doar de doua institutii: DITL si DRPCIV.

Anumite centre de Taxe si Impozite nu elibereaza impunerea auto pe loc. Spre exemplul, Directia de Taxe si Impozite a Sectorului 1 va preda inregistrarea auto in termen de doua saptamani. Dupa, trebuie sa va inarmati cu partea a doua a rabdarii, urmand inmatricularea propriu-zisa de la DRPCIV.

Mai jos vom enumera cateva din detaliile procesului de inmatriculare auto actualizat pentru anul 2023 ( cam 5% credem noi – Daca vom scrie mai mult, se va bloca site-ul! ).

Ce facem pentru dumneavoastra in procesul de inmatriculare auto?

Raspunsul este simplu: Totul! Ati ajuns pana acum sa lucrati cu o institutie a statului si sa va intrebati: “De ce stau ca… aici si astia isi bat joc de mine?” Ne cerem scuze pentru propozitie, dar acest lucru il facem noi pentru dumneavoastra: “Stam ca… la institutii, chiar daca persoanele din acel loc isi vor bate joc de noi”. Concepem totul de la realizarea contractului de vanzare cumparare auto, serviciul RAR, impuneri la Taxe si Impozite, Servicii Vamale… Si in ultimul rand Inmatricularea propriu-zisa.

Realizam serviciile Rar, obtinerea autenticitatii si a Certificatului de Conformitate

Serviciul RAR il putem face atat noi singuri cat si impreuna cu dumneavoastra. Serviciile RAR pentru efectuarea omologarii nu se aplica la toate tipurile de inmatriculare auto. Obtinerea autenticitatii si a cartii auto se realizeaza pentru masinile aflate la prima inmatriculare pe teritoriul Romaniei.

Impunerea si inregistrarea masinii la Taxe si Impozite

Ne prezentam la administratia financiara pentru a obtine decizia in ceea ce priveste introducerea masinii pe numele dumneavoastra. Puteti vedea mai departe adresele pentru sediile de Taxe si Impozite din orasul Bucuresti actualizate pentru 2023.

Pe langa toate aceste institutiile de noi pe aceasta pagina, mai pot aparea ANAF-ul sau Registrul Vamal.

Vom depune dosarul de inmatriculare la serviciul DRPCIV

Serviciul de inmatriculari auto se va incheia prin ridicarea si predarea actelor masinii, impreuna cu placutele de inmatriculare. In ultima instanta, actele vor fi predate catre dumneavoastra. Am obosit noi pentru cat ne-am chinuit sa adaugam detalii necesare in acest articol. Credem ca nu are rost sa va obositi dumneavoastra cu drumurile!