Inmatricularile auto pe timpul COVID-19 ( CoronaVirus )

30-03-20 admin 0 comment

Vom vorbi in acest articol despre modul in care se vor realiza inmatricularile auto pe timpul COVID-19 ( CoronaVirus ). Vedem cum functioneaza sistemul de inmatriculari masini in aceasta perioada si ce institutii sunt inchise.

Chiar daca va vine sa credeti sau nu… Procesul de inmatriculari auto functioneaza diferit in perioada pandemiei Coronavirus.

Aflati mai multe, citind randurile de mai jos si nu uitati:

SPALATI-VA CAT MAI DES PE MAINI SI INCERCATI SA PARASITI CAT DE PUTIN DOMICILIUL!

Cum functioneaza procesul de inmatriculari auto pe timpul COVID-19 si ce institutii sunt inchise?

Asadar, sa nu mai pierdem timpul si sa incepem sa intram in subiectul articolului.

Ce institutii au fost inchise pentru procesul de inmatriculare auto pe timpul pandemiei Coronavirus?

coronavirus si inmatricularile auto

Incepand din data de 12.03.2020 ( din cauza pandemiei Coronavirus ), institutiile de taxe si impozite au inceput sa se inchida treptat. Primul sediu de taxe si impozite a fost DITL-ul din sectorul 6. Acesta a fost inchis pe data de 12.03.2020 si a anuntat deschiderea sa pe data de 10.04.2020.

Urmatoarea institutie, care a fost inchisa in relatia cu publicul… A fost Sediul de Taxe si Impozite din sectorul 1. El fost inchis pe data de 13.03.2020 si s-a permis colaborarea cu publicul numai prin curierat.

Mai departe nu are rost sa enumeram datile in care s-au inchis celelalte Taxe si Impozite, pentru ca… S-au inchis treptat toate aceste centre. Astfel, pana la data de 20.03.2020 s-au inchis toate centrele de taxe si impozite.

Deci, incepand de la data de 20.03.2020, sediile de Taxe si Impozite din Bucuresti nu mai colaboreaza cu publicul in mod direct.

Ok. Pai si mai putem inmatricula masini in momentul de fata, daca au fost inchise toate sediile DITL pe timpul COVID-19?

Cum functioneaza centrele de Taxe si Impozite pe timpul pandemiei Coronavirus?

Inainte de toate, va trebui sa intelegem ca inregistrarea auto la sediul de Taxe si Impozite este esentiala pentru procesul de inmatriculare auto. Deci, daca nu ati inregistrat masina la DITL, nu veti putea sa o inmatriculati. Acest prag face parte din sistemul inmatriculari masini, indiferent daca Romania este in perioada pandemiei Coronavirus.

Haideti sa vedem in randurile de mai jos cum functioneaza sediile DITL din Bucuresti?

Din fericire, se colaboreaza cu majoritatea sediilor DITL. Aproape toate sediile DITL, inafara de sectorul 6, vor lucra cu publicul prin posta sau prin curierat.

Rezolvarea unui dosar poate dura intre 3 saptamani si 5 saptamani. Deci in momentul de fata situatia functioneaza in felul urmator: Pe timpul COVID-19, Toate centrele de Taxe si Impozite functioneaza prin CURIERAT SAU POSTA, mai putin… Centrul de Taxe si Impozite, DITL sector 6.

Si, totusi… Ce se intampla in sectorul 6? Nu se va mai putea inmatricula nici o masina?

Din pacate sediul DITL din sectorul 6 functioneaza doar online pentru emiterea certificatului fiscal. Pentru scoateri si inregistrari auto in evidentele fiscale nu se va putea face absolut nimic.

Acest fapt va insemna: Daca aveti domiciliul in sectorul 6, nu veti putea sa inmatriculati autovehiculul, doar pentru a lua numere provizorii, dar… Numerele provizorii nu se pot lua decat in situatia in care autovehiculul este cumparat din afara Romaniei.

Cum functioneaza celelalte institutii ce au legatura cu procesul de inmatriculare auto?

Pana acum nu s-a mai inchis nici un alt punct. Ele lucreaza in continuare, dar cu anumite mentiuni. Centrele ANAF, functioneaza online in proportie de 50%. Daca va prezentati la unul din centrele ANAF, veti fi nevoit sa asteptati afara ( daca este coada ).

Nu au voie sa intre mai mult de doua persoane in centrele ANAF. In prezent ( 30.03.2020 ), sunt deschise toate centrele ANAF. Speram, totusi, sa nu se schimbe pe parcurs!

Un alt element de care va trebui sa tineti cont este modul de lucru al sistemului DRPCIV. Acesta lucreaza cu o capacitate de 25%. Astfel, in momentul de fata, va lucra unul din patru politisti.

Unde vom mai intampina probleme la inmatricularea auto pe timpul COVID-ului?

In centrele unde se va permite interactiunea cu ghiseul, nu se vor mai lasa mai mult de doua persoana. De asemeni, la DRPCIV, se va inmatricula masina doar pe baza unei programari.

Cam acestea sunt informatiile vis a vis de sistemul de inmatriculari auto, pe care putem sa le oferim pe timpul COVID-19.

Va recomandam ca incheiere un articol in care veti vedea cum a fost afectata piata auto pe timpul Covid-19.

Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsit si SPALATI-VA PE MAINI SI NU UITATI SA STATI ACASA!Leave a reply