Nu pot sa pun masina la fisc | Inmatriculare auto fara fiscal ( pentru anul 2022 )

27-03-20 admin 31 comments

Foarte multe persoane au problemele cu fiscalul atunci cand inmatriculeaza un autovehicul. Veti afla de aceasta data, in ce conditii se poate inmatricula o masina, atunci cand nu exista fiscal. Veti vedea cum se solutioneaza situatia in care ati cumparat masina fara fiscal.

Asadar, sa nu mai pierdem timpul si sa incepem!

Este o situatie neplacuta sa cumperi o masina si sa afli de la sediul de Taxe si Impozite ca nu o poti inregistra si inmatricula pe numele tau.

Pentru a nu intampina aceste probleme, este necesar sa completati un contract de vanzare de cumparare. Dar, foarte multe persoane uita de existenta acestui document. In randurile de mai jos, vom explica cum se pot si daca se pot solutiona aceste cazuri.

Haideti sa vedem care sunt situatiile in care nu puteti inregistra masina la fisc. Si sa aflam totodata si care sunt rezorvarile pentru aceste cazuri.

nu pot sa pun masina la taxe si impozite

Am primit masina fara fiscal

Ce inseamna mai exact: Am primit masina fara fiscal? In momentul in care un autovehicul se va vinde, el va trebui scos de la fisc, de pe numele vanzatorului.

Cu toate acestea, sa ne imaginam ca ati primit autovehiculul cumparat fara fiscal. Ati platit-o, dar practic nu ati primit dreptul de proprietate. Sa va explicam ce trebui sa se intample intr-o procedura normala de vanzare cumpare auto.

Etapa 1 – Contractul de vanzare cumparare sau factura va primi o stampila pentru scoatere din evidenta.

Etapa 2 – Mai departe, contractul auto ( sau factura ) va fi predat impreuna cu restul actelor noului proprietar.

Etapa 3 – El va inregistra masina la sediul fiscal de care apartine, pe numele sau.

Aceasta procedura functioneaza si in anul 2022 si ghiciti ce se intampla: FUNCTIONEAZA!

In momentul in care va sari peste primele doua etape, autovehiculul nu va mai putea fi inregistrat la fisc si in acest fel masina va fi vanduta fara fiscal.

Cum va putea fi solutionata inmatricularea auto fara fiscal?

Va depinde de fiecare caz in parte. Unul dintre ele, este faptul ca masina nu a fost inregistrata la fisc de catre fostul proprietar.

Masina nu a fost trecuta la fisc pe fostul proprietar

Pentru a solutiona aceasta problema, va trebui sa va duceti la Sediul DGITL, unde a fost inregistrat ultimul proprietar.

Va trebui sa cautati acest proprietar si sa faceti un contract de vanzare cumparare auto intre d-voastra si dumnealui.

Cu toate acestea va trebui sa aveti grija in discutia cu acesta.

De ce?

Este simplu. Nimeni nu va vrea sa vanda un bun care nu se mai afla in posesia sa. Deci, va trebui sa fiti destul de intelegator. El va fi nevoit sa plateasca in continuare impozit si amenzi, deoarece masina figureaza ca fiind pe numele sau.

Fostul proprietar refuza sa scoata masina de la Taxe si Impozite

In aceasta situatie vanzatorul ( sau fostul proprietar ) este rau intentionat, iar d-voastra veti putea sa inmatriculati autovehiculul foarte greu fara fiscalul lui. Sa spunem ca el refuza sa scoata masina de la fisc si va preda contractul de vanzare cumparare fara fiscal.

Masina nu se afla proprietatea dumneavoastra, decat in momentul in care Nu veti putea fi cu adevarat sa deveniti proprietarul masinii, decat in momentul in care autovehiculul va fi trecut pe numele dumneavoastra la sediul de Taxe si Impozite.

In acest caz d-tra nu puteti inmatricula masina, iar aceasta va figura la registrul de taxe si impozite pe numele fostului proprietar.

Cum se va solutiona aceasta problema?

Aveti in aceasta situatie doua solutii. Prima dintre ele este cea in care fostul proprietar cade de comun acord cu d-tra sa scoata masina de la fisc.

A doua situatie este cea in care nu puteti sa preluati fiscalul de la el sub nici o forma, iar atunci… Va trebui sa il dati in judecata. Pentru a castiga cu adevarat procesul va trebui sa aveti un martor atunci cand cumparati masina.

Mai mult de atat, trebuie sa aveti o dovada a platii. Contractul nu demonstreaza totodata, ca suma ce reprezinta valoarea masinii a fost platita. Pentru a ajunge la pragul in care sa se demonstreze ca autovehiculul a fost platit… Va trebui sa faceti o chitanta de mana. Acest fapt demonstreaza ca masina a fost achitata integral cu suma trecuta in contract.

Facem acum o mica paranteza, pentru a va prezenta lista cu toate sediile de taxe si impozite din orasul Bucuresti.

Ati pierdut contractul de vanzare cumparare auto

Din fericire aceasta situatie se va solutiona mult mai usor, fata de celelalte cazuri. Aici puteti vorbi cu proprietarul care v-a vandut masina si ii puteti solicita dansului sa mai ceara inca o data fiscalul.

Dar, sa presupunem ca nu mai dati de fostul proprietar, si totusi… Masina este scoasa de la fisc, este trecuta pe noul proprietar, dar nu s-a realizat inca transferul.

Pentru a solutiona acest caz, va trebui sa va prezentati la sediul fiscal de care apartine fostul proprietar. Va trebui sa aveti la indemana cartea masinii ( copie si original ), copie dupa buletinul d-tra si al fostului proprietar.

Aici, va veti prezenta la ghiseu si veti solicita realizarea unei copii dupa contractul realizat intre d-tra si vanzator.

La ce trebuie sa fiti atenti atunci cand cumparati o masina

O masina care apare fara fiscal, nu va putea fi trecuta pe numele dumneavoastra, si ulterior inmatriculata. Deci, cereti de fiecare data contractul de vanzare cumparare auto cu stampila RENTII, impreuna cu fiscalul. In afara orasului Bucuresti inmatricularile auto se realizeaza si pe baza unei fise de inmatriculare.

Talonul trebuie sa apara in existenta d-tra, de fiecare data cand achizitionati o masina S.H. din Romania. Talonul sau certificatul de inmatriculare, trebuie solicitat de fiecare data in aceste conditii. Daca acesta este declarat pierdut, el va trebui obtinut din nou de fostul proprietar.

Solicitati de fiecare data cartea auto si o copie dupa buletinul vanzatorului. Pentru a fi siguri, ca vanzatorul va preda fiscalul, stati cu el pana cand acesta scoate masina de la Taxe si Impozite. Imediat dupa ce masina a fost scoasa de la fisc, atunci veti putea plati valoarea masinii.

Deocamdata, cam atat despre acest subiect in care nu puteti sa declarati masina la fisc. Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsit si va recomandam un alt articol ce se afla in stransa legatura cu acest subiect… Si anume, care sunt taxele si impozitele auto pentru anul 2020.

Va multumim si drum intins!Discussion

 • serban nicolae

  buna ziua.am si eu o problema.am scos masina de la primarie,si din circulatie la cerere pe 20.12.2019,zcu dovada ca am unde sa o depozitez.azi 07.01.2020am fost sa o reinmatriculez.cei de la primarie nu o mai poate lua in evidenta pentru ca nu au o baza legala.m a puteti ajutaca in vrun fel.

  27-03-20 Reply
  • admin

   Va mai duceti inca o data la Primarie si cereti sa vorbiti cu seful de la Taxe si Impozite si ii explicati problema respectiva.

   27-03-20 Reply
 • Vali Anton

  Buna ziua ,am si eu o problema ,am achizitionat o masina pe 15 02 2020 fiind prima data cand faclucrul acesta ,am facut actul de V/C la un birou de vanzari auto cu semnaturi ,instrainare autovehicol in talon copie dupa buletin proprietar,ramanand ca Luni să-mi trimita fiscalul,aici e problema proprietarul are datorii la primarie si nu imi da fiscalul spunând-mi ca el a scris pe talon bun instrainat si nu mai are nici o treaba .Eu vreau sa-l dau in judecata sa mi dea fiscalul ,ce sanse am si cat dureaza?

  27-03-20 Reply
  • admin

   Procesul la tribunal poate sa dureze intre trei luni si doi ani de zile. Puteti sa ii solicitati sa va dea banii inapoi pe masina. Fara fiscal nu veti putea sa inmatriculati masina respectiva.

   27-03-20 Reply
 • Ionut

  Buna ziua am o problema am cumparat o masina cu nr rosii acum nu se mai stampileaza de catre fisc contracul de vanzare cumparare pana nu se face rarul propietarul care mia vanduto nu vrea sami deie fiscalul si nici nu are datorii ce pot face va multumesc

  27-03-20 Reply
  • admin

   Rugati-l sa va dea fiscalul sau va trebui sa il dati in judecata. Alta modalitate nu exista si din pacate nu veti mai putea inmatricula masina.

   27-03-20 Reply
 • Mihai

  Buna ziua.
  Am achizitionat un auto in luna feb ,mentionez ca masina am luat o de la altcineva care nu este trecut in acte,deci INTERMEDIAR. Am facut act de v/c urmand sa imi dea fiscalul. Acest lucru nu sa intamplat pt ca el sta in Spania. Fiind blocat in spania cu acest COVID19 , am luat legatura cu propietarul din carte. Acesta mi a spus ca a scos fiscalul pe numele persoanei de la care am achizitionat-o eu,dar ca nu a venit sa ridice actul.
  Banuiesc ca fiscalul fiind valabil doar 30 de zile,exista posibilitatea de a fi eliberat altul, dar pe numele meu??
  Ce trebuie sa fac sa intru in posesia acelui fiscal fara sa mai am legatura cu acel intermediar?? Multumesc !

  27-03-20 Reply
  • admin

   In aceasta situatie, masina va trebui trecuta prima data pe intermediarul, care a comercializat autovehiculul.

   27-03-20 Reply
 • MARIUS

  Buna ziua,
  Ce riscuri sunt daca cumpar o masina fara fiscal, cel care o vinde nu are nici el, nu e pe numele lui. Masina are motor mare de 3 litri. El imi da masina, talonul neinstrainat, cartea si cheia masinii. Eu nu sunt interesat sa o iau in evidenta la impozite ca e foarte mare impozitu, iar el a circulat cu ea asa fara probleme. Masina nu este radiata din circulatie ca doar ce i a facut Itp si am verificat o pe site RAR. Ma intereseaza ce acte sa fac cu el, o chitanta de mana sau sa i platesc prin virament bancar si ce riscuri sunt pe viitor, gen radiere din circulatie sau altele.
  Multumesc.

  27-03-20 Reply
  • admin

   Sfatul nostru este: Sa nu o cumparati.

   27-03-20 Reply
 • Dumitru Stefania

  Buna ziua . Am cumparat o masina de la o doamna si am pierdut fiscalul . Cum pot face sa scot altul

  27-03-20 Reply
  • admin

   Va trebui sa vb cu d-na care a vandut masina sa va elibereze un nou fiscal.

   27-03-20 Reply
 • MAIER

  Buna ziua am vandut o masina si persoana respectiva a scris pe contract doar suma cat mi-a dat urmand ca dupa ce-i dau fiscalul sa-mi dea restul . Eu a doua zi dimineata am mers sa scot fiscalul l-am sunat iar el refuza sa vina cu bani si dupa fiscal. Greseala a fost a mea ca nu am vazut suma pe contract si am semnat si i-am dat masina si toate actele printre care si asigurarea care era pe numele meu , pe talon am scris am instrainat in data de la d.l x . Martorul care era cu mine la semnarea contractului v-a veni sa depuna si marturie in caz ca va fi nevoie. Problema mea e alta , daca in aceasta perioada pers respectiva face un accident sau nu platerste rovigneta si imi vin acasa amenzi sau alte probleme eu ce pot sa fac ?. Azi am sa apelez si la un avocat pentru ca la politie mi-au spus ca nu e caz penal ci e un caz civil , am sunat si la rovignete si nu pot modifica datele atata timp cat este inca inregistrata pe numele meu , contractul de vanzare inca este valabil pentru ca nu au trecut 30 zile doar pe data de 21.11.20 expira .

  27-03-20 Reply
  • admin

   Va trebui sa va prezentati la Drpciv pentru a actualiza radierea auto.

   27-03-20 Reply
 • Raluca

  Bună. Fratele meu a dat mașina veche unui individ care colectează rable auto și acela ia dat un certificat de distrugere cu stupoare am descoperit ca este un fals acum sa trezit cu impozit de 2000ron și nu o poate radia pana nu achita datoria la zi problema este ca pana achita aceea datorie eșalonat acel impozit va creste în continuare cum putem rezolva va rog ajutați-ne va mulțumesc.

  27-03-20 Reply
  • admin

   Va trebui sa achitati tot impozitul auto.

   27-03-20 Reply
  • admin

   Va trebui sa dati in judecata persoana care v-a dat certificatul de distrugere.

   27-03-20 Reply
 • baciu77

  buna . Am urmatoarea problema .. Masina are nr rosii dar nu e trecuta deloc la primarie am contractu de vanzare cumparare .am fost la primarie s o inregistrez la mine cumparatorul si imi cere stampila de la primaria vanzatorului .dar tot aud ca sa u simplificat obligatiunile acestea cu fiscalul … ce pot face
  sunt ceva modificari legale ex legea 295 pe anu 2020 care aduce modificari la 207 pe 2015 ….
  V a Multumesc

  27-03-20 Reply
  • admin

   Din pacate, nu aveti ce sa faceti. Va trebui sa discutati cu fostul proprietar

   27-03-20 Reply
 • Marius Popescu

  Bună ziua am și eu o problemă care pentru mine e destul de gravă am cumpărat o mașină da la samsari să zicem așa totul ok până am luat legătura cu propietarul din acte aici surpriza , propietarul din acte a vândut mașina cu contract vânzare cumpărare și ia eliberat fiscal unuia care din păcate nu și-l mai amintește ai nici copia nu mai are după contact , cea mai mare problemă e ca respectivul cumpărător nu a mai trecut-o pe el fiscal la primărie și mașina a rămas in aer , cum s-ar putea rezolva problema eu in persoană vreau S-o trec pe numele meu și propietarul din acte nu îmi mai poate da odată fiscal deoarece la dat odată

  27-03-20 Reply
  • admin

   Din pacate, acest caz se va rezolva la Institutiile Judecatoresti de care apartineti.

   27-03-20 Reply
 • Florin

  Bună ziua.
  Am cumparat o masina la care am primit fiscalul dar masina e trecuta pe primul proprietar, are mai multi. Ca sa o pot inmatricula am nevoie de toate contractele care au fost ceea ce nu am. Cum pot sa procedez?

  27-03-20 Reply
  • admin

   Va conta in ce localitate se inmatriculeaza autovehiculul. In judetele Bucuresti si Ilfov nu se cere istoricul facturilor si a contractelor de vanzare cumparare.

   27-03-20 Reply
 • iulia

  Este vreo problema in cazul in care cumparam o masina de la un Srl pe un Pfa , cu fiscal factura si toate cele , impozitul pe masina fiind platit , dar impozitele pe firma lor nefiind toate platite ? Ca orice firma ai impozite de platit de pe masini ,cladiri si altele , apoi vrei sa vinzi o masina , platesti impozitul si scoti fiscal teoretic , dar cumparatorul o poate inmatricula ? fara ca celelalte impozite nefiind platite .Am inteles (din vorbe) ca daca firma nu are platite jumatate din impozite, cumparatorul nu o poate imatricula

  27-03-20 Reply
  • admin

   Din pacate, o companie care vinde un autovehicul va trebui sa aiba toate taxele auto achitate. Nu are legatura daca veti inmatricula autovehiculul sau nu. Ceea ce trebuie sa stiti este ca nu o pot scoate ei de la Fisc.

   27-03-20 Reply
 • Denisa Andreea

  Bună ziua !

  În cazul în care am cumpărat o mașină (mai exact în data de 23.03.2021),iar fosta proprietară a decedat la o lună după întocmirea contractului de vânzare-cumpărare, iar copiii acesteia sunt la număr 2, dar minori, iar cu tatăl fosta proprietară a fost doar într-o relație de tip concubinaj (copiii sunt trecuți pe numele tatălui), cum pot proceda pentru a-mi fi eliberat fiscalul autoturismului ?

  27-03-20 Reply
  • admin

   Aceasta este o situatie pe care doar cei de la Tribunal o pot deslusi.

   27-03-20 Reply
 • didi

  in general, nu cumparati masini fara fiscal si nici masini cu numere rosii. chiar daca va place, chiar daca e ieftina, mai bine cautati alta inmatriculata si de preferat cu itp valabil. de ce se va legati la cap inutil cu acte lipsa sau mai stiu eu ce? teoretic, o masina fara fiscal poate fi furata. cine va garanteaza ca nu e furata, tanti de la biroul de copiat acte? daca va opreste politia in trafic, ce spuneti? ca nu stiati ca e furata? dar daca adevaratul proprietar o anunta ca furata daca se plictiseste de amenzile pe care le primeste in posta? cum dovedeti ca e masina voastra? asa ca mai bine cumparati masina direct de la proprietar, cu fiscal.

  27-03-20 Reply
 • gabriel cimpoeru

  Am si eu o problema , am facut factura pentru o vanzare de masina si am facut cerfiticat fiscal de la impozite iar cumparatorul nu mai cumpara masina . Ce pot face in situatia aceasta, vreau sa imi inregistrez masina inapoi.

  27-03-20 Reply
  • admin

   Va duceti cu documentele primite de la Taxe si Impozite si o inregistrati din nou.

   27-03-20 Reply

Leave a reply