Nu pot sa pun masina la fisc

11-08-19 admin 2 comments

Acest articol este unul cu totul deosebit.

De ce?

Pentru ca noi credem ca va ajuta pe foarte multe persoane in problemele cu fiscalul. Este o situatie neplacuta sa cumperi o masina si afli de la sediul de Taxe si Impozite ca nu o poti trece pe numele tau.

Nu este o situatie obisnuita in care sa va invatam cum se poate completa un contract de vanzare de cumparare… Este o exceptie ce contine mai multe cazuri, dar le vom explica pe fiecare in parte.

Haideti sa vedem care sunt situatiile in care nu puteti inregistra masina la fisc… Si sa aflam totodata si care sunt rezorvarile pentru aceste situatii.

nu pot sa pun masina la taxe si impozite

Am primit masina fara fiscal

Ce inseamna mai exact am primit masina fara fiscal? In momentul in care un autovehicul se va vinde el va trebui scos de la fisc, de pe numele vanzatorului.

Acesta o va scoate de la sediul de Taxe si Impozite ( Fisc ) de care apartine si o va declara pe noul proprietar.

Etapa 1 – Contractul de vanzare cumparare sau factura va primi o stampila pentru scoatere din evidenta.

Etapa 2 – Mai departe, contractul auto ( sau factura ) va fi predat impreuna cu restul actelor noului proprietar.

Etapa 3 – El va inregistra masina la sediul fiscal de care apartine, pe numele sau.

In momentul in care va sari peste primele doua etape, autovehiculul nu va mai putea fi inregistrat la fisc.

Cum va putea fi solutionata aceasta problema?

Aici pot aparea mai multe cazuri. Unul dintre ele este faptul ca masina nu a fost inregistrata la fisc de catre fostul proprietar.

Masina nu a fost trecuta la fisc pe fostul proprietar

Pentru a solutiona aceasta problema, va trebui sa va duceti la Sediul de Taxe si Impozite… Si sa cautati ultimul proprietar ce a avut masina declarata la Sediul Fiscal.

Va trebui sa cautati acest proprietar si sa faceti un contract de vanzare cumparare auto intre d-tra si dansul.

Cu toate acestea va trebui sa aveti grija in discutia cu acesta.

De ce?

Este simplu. Nimeni nu va vrea sa vanda un bun care nu se mai afla in posesia sa. Deci, va trebui sa fiti destul de intelegator. El va fi nevoit sa plateasca in continuare impozit si amenzi, deoarece masina figureaza ca fiind pe numele sau. Pentru ca acesta sa fie de acord cu transferul, va trebui sa ii sugerati ca ii veti plati d-tra toate aceste cheltuieli nemeritate.

Fostul proprietar refuza sa scoata masina de la Taxe si Impozite

In aceasta situatie vanzatorul ( sau fostul proprietar ) este rau intentionat. El refuza sa scoata masina de la fisc si va preda contractul de vanzare cumparare fara fiscal.

In aceasta situatie, cu toate ca masina se afla in proprietatea dumneavoastra ( mai mult fictiv )… Nu veti putea fi cu adevarat proprietarul masinii, decat in momentul in care autovehiculul va fi trecut pe numele dumneavoastra la sediul de Taxe si Impozite.

In acest caz d-tra nu puteti inmatricula masina, iar aceasta va figura la registrul de taxe si impozite pe numele fostului proprietar.

Cum se va solutiona aceasta problema?

Aveti in aceasta situatie doua solutii. Prima dintre ele este cea in care fostul proprietar cade de comun acord cu d-tra sa scoata masina de la fisc.

A doua situatie este cea in care nu puteti sa preluati fiscalul de la el sub nici o forma, iar atunci… Va trebui sa il dati in judecata. Pentru a castiga cu adevarat procesul va trebui sa aveti un martor atunci cand cumparati masina.

Mai mult de atat, trebuie sa aveti o dovada a platii. Contractul nu demonstreaza totodata, ca suma ce reprezinta valoarea masinii a fost platita. Pentru a ajunge la pragul in care sa se demonstreze ca autovehiculul a fost platit… Va trebui sa faceti o chitanta de mana. Acest fapt demonstreaza ca masina a fost achitata integral cu suma trecuta in contract.

Facem acum o mica paranteza, pentru a va prezenta lista cu toate sediile de taxe si impozite din orasul Bucuresti.

Ati pierdut contractul de vanzare cumparare auto

Din fericire aceasta situatie se va solutiona mult mai usor, fata de celelalte cazuri. Aici puteti vorbi cu proprietarul care v-a vandut masina si ii puteti solicita dansului sa mai ceara inca o data fiscalul.

Dar, sa presupunem ca nu mai dati de fostul proprietar, si totusi… Masina este scoasa de la fisc, este trecuta pe noul proprietar, dar nu s-a realizat inca transferul.

Pentru a solutiona acest caz, va trebui sa va prezentati la sediul fiscal de care apartine fostul proprietar. Va trebui sa aveti la indemana cartea masinii ( copie si original ), copie dupa buletinul d-tra si al fostului proprietar.

Aici, va veti prezenta la ghiseu si veti solicita realizarea unei copii dupa contractul realizat intre d-tra si vanzator.

La ce trebuie sa fiti atenti atunci cand cumparati o masina

O masina care apare fara fiscal, nu va putea fi trecuta pe numele dumneavoastra, si ulterior inmatriculata. Deci, cereti de fiecare data contractul de vanzare cumparare auto cu stampila RENTII, impreuna cu fiscalul. In afara orasului Bucuresti inmatricularile auto se realizeaza si pe baza unei fise de inmatriculare.

Talonul trebuie sa apara in existenta d-tra, de fiecare data cand achizitionati o masina S.H. din Romania. Talonul sau certificatul de inmatriculare, trebuie solicitat de fiecare data in aceste conditii. Daca acesta este declarat pierdut, el va trebui obtinut din nou de fostul proprietar.

Solicitati de fiecare data cartea auto si o copie dupa buletinul vanzatorului. Pentru a fi siguri, ca vanzatorul va preda fiscalul, stati cu el pana cand acesta scoate masina de la Taxe si Impozite. Imediat dupa ce masina a fost scoasa de la fisc, atunci veti putea plati valoarea masinii.

Deocamdata, cam atat despre acest subiect in care nu puteti sa declarati masina la fisc. Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsit si va recomandam un alt articol ce se afla in stransa legatura cu acest subiect… Si anume, care sunt taxele si impozitele auto pentru anul 2020.

Va multumim si drum intins!Discussion

 • serban nicolae

  buna ziua.am si eu o problema.am scos masina de la primarie,si din circulatie la cerere pe 20.12.2019,zcu dovada ca am unde sa o depozitez.azi 07.01.2020am fost sa o reinmatriculez.cei de la primarie nu o mai poate lua in evidenta pentru ca nu au o baza legala.m a puteti ajutaca in vrun fel.

  11-08-19 Reply
  • admin

   Va mai duceti inca o data la Primarie si cereti sa vorbiti cu seful de la Taxe si Impozite si ii explicati problema respectiva.

   11-08-19 Reply

Leave a reply