Pastrarea numarului de inmatriculare in 2019

24-07-19 admin 0 comment

Am decis sa scriem acest articol, deoarece foarte multe persoane isi pun intrebarea: “Pot sa mai pastrez numarul de inmatriculare dupa vanzarea masinii?“.

Chiar daca vom detalia in randurile de mai jos raspunsul vis a vis de intrebare, tot ceea ce putem spune este…

Din pacate pastrarea numarului de inmatriculare nu mai este posibila, incepand din ianuarie anul 2019.

De ce spunem incepand din ianuarie 2019?

Dar inainte de a raspunde la intrebarea: “De ce nu mai pot fi pastrate numerele de inmatriculare din ianuarie 2019?”… Vom spune cum puteau fi pastrate numerele de inmatriculare inainte de acest an ( asa… ca un mic istoric ).

Pastrarea numarului de inmatriculare inainte de 2019

Inainte de anul 2019, inmatricularea autovehiculului dumneavoastra putea fi realizata prin rezervarea sau prin pastrarea numarului de inmatriculare.

Ce insemna mai exact rezervarea de numar?

Prima dintre situatii ( rezervarea numarului de inmatriculare )

Dumneavoastra va prezentati la DRPIV, pentru a inmatricula masina ( sau masinile – fiecare dupa buget ) dumneavoastra. La registratura puteati sa realizati rezervarea de numere ( daca acestea erau disponibile ).

Rezervarea numarului se realiza instant, iar in momentul in care veneati cu dosarul complet, se inmatricula masina pe numarul respectiv.

A doua situatie ( pastrarea numarului de inmatriculare )

Daca vindeati masina d-tra si cumparati alta, puteati sa pastrati numerele respective.

Acestea ramaneau ocupate pana in momentul in care dumneavoastra decideati sa inmatriculati masina nou cumparata. Numarul de inmatriculare ramanea pe numele d-tra.

Totul parea destul de simplu, deci…

Cam acestea erau situatiile in care d-tra puteati realiza pastrarea si rezervarea numerelor de inmatriculare.

Pastrarea numarului de inmatriculare in anul 2019 ( si dupa )

Compania Best-Inmatriculari este obligata sa puna la dispozitie toate informatiile veritabile. De aceea vom continua subiectul prin a spune ceea ce conteaza.

De la inceputul anului 2019 a aparut o mica problema cu pastrarea numarului de inmatriculare… Si anume, aceasta practica nu mai este deloc deloc disponibila.

Astfel, daca doresti sa achizitionezi un autovehicul si vrei sa pastrezi numarul de inmatriculare, pentru a fi pus pe o noua masina achizitionata de tine… Va trebui sa afli ca nu se mai poate.

De asemeni, daca masina va fi cumparata ulterior, si vrei sa rezervi numere de inmatriculare la DRPCIV, va trebui sa stii ca… Nu se mai poate.

De ce nu mai pot fi pastrate numerele de inmatriculare incepand cu anul 2019?

Ar fi multe motive, pentru care nu mai poti pastra numarul de inmatriculare, dar… Va trebui sa stii ca totul a plecat de la rezervarea de numere.

Nu cu foarte mult timp in urma, au fost rezervate foarte multe numere de inmatriculare. Aceste numere erau spre exemplu ca ANA, SOC, AMI ( care in prezent nu mai pot fi rezervate ). Ele au fost rezervate doar de cateva persoane.

Astfel, pentru a stinge aceasta practica si a lasa numarul de inmatriculare la indemana tuturor cetatenilor… Cei de la DRPCIV au decis sa nu mai fie posibila rezervarea si pastrarea numarului de inmatriculare.

Unde pot vedea daca am numarul de inmatriculare disponibil?

Site-ul DRPCIV, ne pune cu aceasta ocazie cateva unelte cu care noi putem observa daca avem numarul de inmatriculare disponibil. Verificarea disponibilitatii numarului de inmatriculare se poate realiza de catre orice persoana.

Va trebui pur si simplu sa te inregistrezi cu o adresa de mail si sa introduci numarul de inmatriculare dorit. Va recomandam pe viitor un alt articol interesant si anume cat timp va dura procesul de inmatriculare auto.

Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsitul acestui subiect si va dorim drum intins!Leave a reply