Pastrarea si rezervarea numarului de inmatriculare in 2024

27-03-20 admin 88 comments

Informatiile din articolul de mai jos sunt actualizate pentru anul 2024. Asadar, foarte multe date din anii precedenti nu vor mai fi valabile de la inceputul acestui an.

Am decis sa publicam acest articol, deoarece foarte multe persoane isi pun intrebarea: “Pot sa pastrez sau sa rezerv numarul de inmatriculare auto dupa vanzarea masinii?“.

In paragrafele urmatoare, veti afla raspunsul la intrebarea de mai sus si veti intelege ce inseamna mai exact pastrarea sau rezervarea numerelor de inmatriculare auto. De asemeni, veti vedea cat costa taxa de pastrare a placutelor si pentru cat timp vor ramane numerele auto valide si nu numai…

Cum se realizeaza pastrarea si rezervarea numarului de inmatriculare in anul 2024 ( informatii utile, taxa, cerere si documente necesare )?

Pe scurt: Rezervarea numarului de inmatriculare auto se va realiza pe baza unei chitante platite de catre proprietarul-vanzator. Acesta va trebui sa se prezinte personal pentru a plati chitanta la ghiseul Directiei de Inmatriculari sau ( incepand din anul 2024 ) o poate plati online pe site-ul ghiseul.ro. Rezervarea numerelor se face ( pentru anul 2024 ), inainte ca noul proprietar sa inmatriculeze autovehiculul recent achizitionat. Astfel, vanzatorul va trebui sa vina inainte de a fi facuta inmatricularea propriu-zisa, pentru a aplica aceasta procedura. Taxa pentru rezervarea numarului de inmatriculare auto este 35 de Ron.

cum rezervi placutele de inmatriculare auto

Cititi randurile de mai jos, pentru a intelege in totalitate acest proces.

La inmatricularea masinii, pastrarea numarului de inmatriculare face referire doar la retinerea acestor placute de catre cumparator. Acesta a cumparat autovehiculul, iar o data cu achizitia masinii el decide sa nu schimbe placutele de inmatriculare auto. In acest context, “rezervarea numerelor de inmatriculare” nu vor avea legatura cu cel care cumpara.

Facem o mica paranteza si va oferim cateva informatii adiacente despre contractul de vanzare auto.

Rezervarea sau pastrarea numarului de inmatriculare” nu este acelasi procedeu?

Pastrare – Cumparatorul doreste sa pastreze numarul de inmatriculare auto ( informatii actualizate in anul 2024 )

Dumneavoastra va prezentati la DRPCIV, pentru a inmatricula masina ( sau masinile – fiecare dupa buget ). In momentul in care depuneti dosarul, veti mentiona ca autovehiculul va ramane cu aceleasi numere de inmatriculare.

Pana in anul 2021, placutele de inmatriculare auto nu erau necesare pentru a fi prezentate la ghiseu de catre noul proprietar ( cumparatorul ). Cu toate acestea, in anul 2024 regulamentul a fost schimbat. Acum noul proprietar va trebui sa prezinte placutele la ghiseu, chiar daca doreste ca acestea sa fie schimbate sau nu. In cazul in care acestea raman pe autovehiculul recent achizitionat, ele vor fi pastrate in custodia noului proprietar.

Rezervare – vanzatorul doreste sa retina numerele de inmatriculare ( pentru 2024 )

Vanzatorul poate rezerva numerele de inmatriculare prin achitarea unei taxe de 35 de Ron. Placutele vor ramane in posesia vanzatorului pana cand va inmatricula noua masina. Desigur, acestea vor avea un termen de valabilitate, care se va limita la un an. O data cu expirarea acestei perioade, combinatia respectiva de numere va putea fi aleasa de fiecare cetatean.

O data ce vanzatorul se incadreaza in termenul de un an, el va putea sa inmatriculeze masina nou cumparata cu setul de numere rezervate.

Acestea sunt situatiile in care d-tra ca vanzator puteti realiza pastrarea si rezervarea numerelor de inmatriculare. Vom prezenta in randurile de mai jos, situatiile de exceptie, cererea de rezervare si actele necesare pentru a finaliza rezervarea placutelor auto. Cititi mai departe!

Cerere pentru rezervarea numerelor de inmatriculare auto si documentele necesare pentru aceasta procedura

Va punem la dispozitie cererea necesara pentru a rezerva numerele de inmatriculare auto. Aceasta se poate descarca in format pdf.

Actele necesare pentru pastrarea placutelor auto

Nu vom discuta de aceasta data despre documentele necesare pastrarii numerelor, deoarece in aceasta situatie va fi nevoie de un dosar de transcriere auto. In acest caz, este de ajuns sa inmatriculati masina recent achizitionata si sa precizati pastrarea numerelor.

Actele necesare pentru rezervarea numerelor de inmatriculare auto

Actele necesare rezervarii placutelor auto de inmatriculare sunt urmatoarele:

 • cererea ( ce poate descarcata )
 • copie dupa cartea auto
 • copie dupa contractul sau factura de vanzare auto

Suntem o agentie de inmatriculari auto, iar toate informatiile oferite de noi sunt in conformitate cu aplicabilitatea din anul 2024. In randurile de mai jos, va prezentam raspunsurile celor mai adresate intrebari despre rezervarea numerelor de inmatriculare auto.

Pot ceda placutele rezervate altei persoane?

Din pacate, in anul 2024 cedarea numerelor de inmatriculare catre o terta persoana nu se va putea realiza. Placutele raman pentru un singur proprietar, iar acesta este cel care a vandut autovehiculul catre noul detinator.

Daca am placutele rezervate pe firma, le pot pastra eu ca administrator?

Dupa cum am specificat si in randurile anterioare, placutele raman la acelasi proprietar. Regula se aplica identic, chiar daca acesta este persoana fizica sau entitate juridica. Administratorul unei companii nu poate trece placutele pe numele lui, o data ce acestea au fost rezervate prin firma.

Pentru ca am discutat in acest articol despre numerele de inmatriculare auto, vrem sa oferim cateva detalii suplimentare despre un subiect tangential.

Cum pot afla ce numere de inmatriculare sunt disponibile in anul 2024?

Site-ul DRPCIV, ne ofera cateva unelte prin care putem observa daca avem numarul de inmatriculare disponibil. Verificarea disponibilitatii numarului de inmatriculare se poate realiza de catre orice persoana.

Va trebui pur si simplu sa introduci numarul de inmatriculare dorit. Va recomandam pe viitor un alt articol interesant si anume cat timp va dura procesul de inmatriculare auto.

Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsitul acestui subiect si va dorim drum intins!Discussion

 • Ana

  Buna ziua,

  As dori inca o clarificare cu privire la pastrarea numerelor de inmatriculare dupa ce masina a fost vanduta.
  Daca eu, ca vanzator, doresc sa pastrez numerele vechi si opresc placutele de inmatriculare, cumparatorul masinii mele, care locuieste in alt judet, cum va putea circula pana in localitatea lui fara placute?
  Este un aspect pe care nu l-am inteles din articolul dvs., foarte bun de altfel, pe care as aprecia daca ati reusi sa mi-l lamuriti. Multumesc.

  27-03-20 Reply
  • admin

   Din pacate va trebui sa ii permiteti vanzatorului sa circule cu placutele pana la inmatricularea masinii. Cu toate acestea, va trebui ca dumneavoastra sa va prezentati la politie pentru a pastra placutele respective. Veti achita o taxa de 30 de Ron. El va circula cu placutele d-tra pana cand isi va inmatricula masina pe numele lui. Se va duce la Politie cu chitanta ( sau o copie dupa aceasta ) si ii va spune celui de la ghiseu ca placutele au fost pastrate de d-tra. Abia dupa ce isi va inmatricula el masina, va trebui sa va trimita placutele prin curier.

   27-03-20 Reply
 • Cufaian Mihaela

  Unde se poate achita taxa pentru pastrarea numerelor auto.Mentionez ca eu sunt vanzatorul.
  Va multumesc.

  27-03-20 Reply
  • admin

   La Politie. Este o taxa de 36 de Ron ( sau aproximativ ).

   27-03-20 Reply
 • Adrian

  Buna,
  Felicitari pentru articol, dar am totusi o nelamurire, ce se poate intampla daca imi vand masina in acelasi judet impreuna cu placutele de inmatriculare si cumparatorul continua sa circule cu masina fara a o inmatricula pe numele lui dupa cele 30 de zile de la data semnarii contractului de vanzare cumparare. Sper ca am fost destul de explicit.
  Va multumesc anticipat!

  27-03-20 Reply
  • admin

   Va trebui sa ii spuneti sa o inmatriculeze si sa o inscrie la taxe si impozite… Pentru ca amenzile de circulatie se aplica la baza de date a Politiei. Spre exemplu: Daca eu am vandut masina unei persoane si am scos-o de la taxe si impozite… Amenzile de parcare vor veni pe numele meu ( cel care a vandut-o ), pentru ca in circulatie masina va aparea pe numele meu.

   27-03-20 Reply
 • Dorin

  Bună ziua! Am fost astăzi la politie sa întreb dacă pot păstra numerele de înmatriculare, eu vânzător, și mi s-a spus ca nu se poate. Am vândut mașina unei persoane din alt județ. Cu ce lege ar trebui sa le dau în cap ca să nu mai primesc răspunsuri negative. Specific ca numerele sunt preferențiale. Mulțumesc!

  27-03-20 Reply
  • admin

   Nu stiu care este complet situatia. Daca s-a facut cerere pentru pastrarea numerelor dupa ce a fost inmatriculata pe noul proprietar, nu se va mai putea.

   27-03-20 Reply
 • Sorin

  Salutare! Cat este valabila rezervarea numerelor in baza acelei chitante? Eu am un set de numere rezervat pe Bucuresti, din 11.2018. Urmeaza sa imi inmatriculez o masina noua in 03.2020. Doamna de la ghiseul DRPCIV (sper ca nu s-a dat aiurea cu parerea) mi-a zis ca nu stie de vreun termen limita, iar pe la niste cetateni am auzit de maxim 1 an (deci, in cazul meu, nu ar mai fi valabila rezervarea – desi numarul apare ca nu este disponibil pe site-ul DRPCIV). Care varianta este corecta? Multumesc anticipat!

  27-03-20 Reply
  • admin

   Imi puteti trimite pe mail numarul de inmatriculare si va pot scrie daca numarul mai este disponibil sau nu. De regula rezervarea va ramane valabil un an, dar pot fi si exceptii ( greseli, faptul ca nu au actualizat baza de date, etc ).

   27-03-20 Reply
 • Adrian Lazarescu

  Salut. Am gasit pe site ul DRPCIV un nr de inmatriculare pe care il doresc, dar masina o sa o achizitionez cam peste 2 luni. Se poate sa ma duc de acum sa rezerv numarul respectiv?

  27-03-20 Reply
  • admin

   Puteti sa va duceți, daca sunteti sigur ca veti inmatricula masina in următoarele doua luni.

   27-03-20 Reply
 • Cosmin

  Salut
  Am cumparat o masina din alt judet dar nu am reusit inca sa o inmatriculez, vanzatorul ma streseaza sai returnez nr ca daca nu vine cu politia sa mi le ia .
  Exista vrio lege in care ma poate obluga sa I le returnez?
  Va multumesc anticipate!

  27-03-20 Reply
  • admin

   Legea spune în felul urmator: Masina achiziționată va trebui înscrisă în 30 de zile și înmatriculata în următoarele 90 de zile. Fostul proprietar nu va putea sa va ia plăcuțele decât prin executoriu.

   27-03-20 Reply
 • Adelin

  Salut. Am și eu o întrebare. Dacă in momentul de fata am o mașina înmatriculata cu numere preferențiale și nu mai circul cu ea, in momentul in care îmi cumpăr o alta mașina as putea sa îmi țin numerele mele de pe vechea mașina? Întreb asta pentru ca nu voi vinde mașina respectiva. Mulțumesc.

  27-03-20 Reply
  • admin

   Da se pot tine numerele respective, pentru ca masina este in continuare in circulatie. Nu a fost inca radiata, ceea ce inseamna ca autovehiculul este inca in continuare in circulatie.

   27-03-20 Reply
 • Onica Carmen

  Bună ziua! Am și eu o între. Dacă înmatriculez masina în afara pot pastra numerele mele de Ro?
  Sunt la preferință! Mulțumesc anticipat!

  27-03-20 Reply
  • admin

   In aceasta conditie se pot pastra, dar vor ramane o perioada de 60 de zile in posesia dumneavoastra. Daca vor trece cele 60 de zile si masina nu a fost inmatriculata, se vor distribui aceleasi numere catre cei care vor sa isi inmatriculeze masina. Acest fapt se va intampla chiar daca d-voastra veti inmatricula masina sau nu.

   27-03-20 Reply
 • Lar Isa

  Daca las imputernicire tatalui meu pt a imi vinde autoturismul, exista posibilitatea ca el sa solicite pastrarea/rezervarea numerelor de inmatriculare pe baza acestei imputerniciri sau e nevoie de vreun act aditional? Cum as putea face sa pastrez numerele in acest caz? Mentionez ca voi fi plecata un an din tara, de aceea vreau sa las aceasta imputernicire. Dar nu vreau sa renunt la numerele de inmatriculare. 🙂
  Multumesc!

  27-03-20 Reply
  • admin

   Procura nu va putea fi pentru vanzarea autoturismului. Procura va putea fi pentru radierea auto. In cazul pe care l-ati mentionat d-voastra, banuim ca este procura pentru pastrarea numerelor auto. Deci, va trebui sa ii faceti tatalui procura de inmatriculare auto si de pastrare a numerelor de inmatriculare.

   27-03-20 Reply
 • Alex

  Salut! Am vândut mașina, am recuperat numerele de la cumpărător, am fost la poliție, am plătit taxa pentru păstrarea lor. Cat timp este valabilă acea chitanță? Momentan, nu sunt dispus să cumpăr o altă mașină, dar poate peste 2-3 ani, da. Vor mai fi valabile?

  27-03-20 Reply
  • admin

   Din pacate, nu vor mai fi valabile pana peste 2 ani. De regula le tin valabile intre doua luni si un an.

   27-03-20 Reply
 • Catalin Radulescu

  Buna ziua,
  Am vandut masina la Radacini Autorulate, cu act de vanzare, scoatere de la sectorul unde locuiesc, impozite si taxe, am rezervat numere, am masina noua cu numere rosii.
  Ei zic ca trebuie sa vina noul propietar ca sa pot lua numerele.
  Este corect?

  27-03-20 Reply
  • admin

   Va trebui sa va dea numerele de inmatriculare in aceste conditii.

   27-03-20 Reply
 • dan

  In situatia actuala,cu aceasta pandemie,cum procedez sa pastrez numerele de inmatriculare,masina veche fiind data spre distrugere prin programul rabla? cum se poate plati taxa de 35 roni pentru rezervare?

  27-03-20 Reply
  • admin

   Va prezentati personal la punctul de inmatriculari de care apartineti si platiti chitanta de pastrare a numerelor.

   27-03-20 Reply
 • Piticu

  Buna ziua.
  Am facut schimb de masini cu cineva din alt judet si eu am programare pe 19 mai iar el are programare pe 21 luna asta si vrea numerele lui inapoi iar eu nu o sa mai pot circula.
  Sunt obligat sa i le dau inainte de programarea mea?
  Nu au trecut cele 90 de zile.

  27-03-20 Reply
  • admin

   Sunteti obligat sa i le dati in termen de 90 de zile, daca dansul le doreste.

   27-03-20 Reply
 • Nicolae

  Buna ziua,

  Va rog sa-mi spuneti daca pot pastra numerele de la o masina inmatriculata pe numele sotiei (pe care o vom vinde), pentru o masina care va fi inmatriculata pe numele meu.

  27-03-20 Reply
  • admin

   Se pot pastra numerele fara nici o problema, dar va trebui sa va duceti la directia de inmatriculari auto, unde va trebui sa chitati o taxa de 35 de Ron.

   27-03-20 Reply
 • Piticu

  Daca nu au trecut cele 90 de zile pot sa le tin eu? si el daca a avut programare azi si vrea numerele de pe masina vanduta mie cum circula? sau eu pot sa mai merg cu ele?

  27-03-20 Reply
 • mircea

  Buna ziua!
  Placutele rezervate in urma vanzarii unui autoturism pot fi folosite pentru inmatricularea unui autoturism nou dar pe alt nume decat cel care a rezervat numerele?
  Va multumesc

  27-03-20 Reply
  • admin

   Nu pot fi folosite decat pe numele pe care s-a realizat rezervarea.

   27-03-20 Reply
 • IOANA CAMARASAN

  Buna, am vandut o masina, am rezervat numarul, pentru o noua achizitie (persoana juridica). Aveam pe chitanta platita la SPCRPCIV valabilitate 1 an. In 05.05.2020, in timpul situatiei de urgenta, a expirat acest termen. Intrebarea mea este cum mai prelungesc rezervarea (cel putin 3 luni pana la inmatricularea noii achizitii). Multumesc.

  27-03-20 Reply
  • admin

   Va prezentati cu acea chitanta la SPCRPCIV pentru a prelungi numarul respectiv.

   27-03-20 Reply
 • Lupu Ana Maria

  Pe site drpciv scrie ca e 30 lei taxa.
  De ce nu se poate achita online si trebuie mers neaparat la drpciv?

  27-03-20 Reply
  • admin

   D-na Ana Maria, asta este o problema care ne depaseste si pe noi. Cel mai bun raspuns il poate oferi Ministrul Transporturilor.

   27-03-20 Reply
 • Iulian

  Buna ziua,
  M-a puteti ajuta? Am vandut masina,am facut rezervare ,,am trimis cumparatorului copia dupa chitanta si astept nr. de inmatriculere sa mi le trimita.Acum intrebatrea mea este; Cum precedez ca la inmatricularea noii masini sa schimb (comand) nr, de inmatriculare noi?Precizez ca cele vechi sunt lovite si sunt de tip vechi cu stema Romaniei. Multumesc.

  27-03-20 Reply
  • admin

   Va trebui sa va prezentati la ghiseul de inmatriculari si sa achitati taxa de 35 de Ron. Aici veti pastra numerele de inmatriculare auto.

   27-03-20 Reply
 • otilia toma

  buna seara, foarte bun acest topic…
  am citit toate articolele de pe acest site referitor la subiectul pastrari nr preferate, dar nu am gasit nici o situatie in care renunta la nr preferat in favoarea altei persoane,societati etc.
  care este procedura? mai trebuie achitate din nou de catre noul propietar al nr daca au fost deja rezervate si platite?
  multumesc anticipat

  27-03-20 Reply
  • admin

   Din pacate, d-na Otilia, nu veti mai putea din anul 2022 sa renuntati la nr. de inmatriculare pastrat in favoarea altei persoane.

   27-03-20 Reply
 • Camelia

  Buna
  Am deja o masina care numai functioneaza, o pastrez pentru rabla. Cumpar o alta masina dar vreau sa folosesc numerele de la cea veche.
  Cum procedez?

  27-03-20 Reply
  • admin

   Dupa ce ati dus prima masina la rabla, va trebui sa pastrati numerele de inmatriculare. Acestea vor fi puse pe noua masina.

   27-03-20 Reply
 • Camelia

  Buna
  Eu am o masina care numai functioneaza si o pastrez pentru rabla. Dar pana atunci vreau sa cumpar alta masina si sa folosesc aceleasi numere.
  Cum se procedeaza?

  27-03-20 Reply
  • admin

   Daca masina nu mai functioneaza nu puteti participa cu ea la Rabla.

   27-03-20 Reply
 • Afloarei Elena

  Buna seara. Pot pastra numarul de inmatriculare a unei masini avariate cu dauna totala in vederea montarii lui pe o masina nou achizitionata? Mentionez ca programarea pentru inmatricularea masinii noi este cu 2 saptamani mai recenta decat programarea pentru radierea masinii avariate. Multumesc.

  27-03-20 Reply
  • admin

   Desigur.

   27-03-20 Reply
 • Camelia

  Buna ziua! As dori si eu cateva lamuriri, va rog! Fratele meu are o masina inmatriculata pe numele sau. Vreau sa cumpar aceasta masina de la el. El nu doreste sa-si pastreze numerele de inmatriculare, iar eu doresc sa pastrez aceste numere de inmatriculare.Ce trebuie sa fac si ce documente imi trebuie ca sa pastrez aceste numere de inmatriculare cand inmatriculez masina pe numele meu. Mentionez ca si eu si fratele meu locuim la aceeasi adresa din cartea de identitate.
  Va multumesc!

  27-03-20 Reply
  • admin

   Va trebui doar sa cumparati masina prin contract. Numerele se vor transmite in mod automat la urmatorul cumparator, in cazul in care nu s-a realizat pastrearea placutelor de catre fostul proprietar.

   27-03-20 Reply
 • Teo

  Buna ziua! Mama a vandut fosta masina. Eu as vrea sa inmatriculez noua mea masina, pentru care sunt proprietar in acte, cu numerele care erau pe masina aceea. Care este procedura? Le pot lua direct de la noul cumparator dupa ce acesta o inmatriculeaza sau le las sa le dea la directia de inmatriculari. Pot plati acea taxa pentru pastrarea numerelor daca ele inca sunt in circulatie pana cand noul cumparator o sa inmatriculeze masina?

  27-03-20 Reply
  • admin

   Nu aveti cum sa transferati numerele de la o persoana la alta

   27-03-20 Reply
 • Avram

  Am vandut mașina în alt județ și doresc să păstrez numerele de înmatriculare. Noul proprietar nu s-a dus să o înscrie. Eu am programare la numere pe data de 30 decembrie. Pot să rezerv numerele de înmatriculare? Dacă nu o înscrie până atunci, cum îmi pot lua numerele? Menționez că nu am scris pe talon că am înstrăinat la acea dată. Cum îmi pot lua numerele până la acea dată?

  27-03-20 Reply
  • admin

   Din pacate, nu aveti cum sa pastrati numerele respective decat dupa ce s-a facut inmatricularea de catre fostul proprietar.

   27-03-20 Reply
 • Radu Andreea

  Buna ziua,
  Am achitat taxa pentru rezervarea numerelor de pe vechea masina, dar am pierdut chitanta de la DRPCIV.
  Maine ma duc sa inscriu noua masina, imi pot recupera numerele vechi daca nu mai am aceea dovada ca sunt platite?
  Multumesc frumos.

  27-03-20 Reply
  • admin

   Incercati sa vorbiti cu persoana care se afla la ghiseu. Ei au aceasta pastrare in baza de date.

   27-03-20 Reply
 • Luminita

  Buna ziua,
  am cumparat frecent o masina dintr-un alt judet. Pot eu ca vanzator sa pastrez numerele actuale ale masinii? Pot sa inmatriculez masina in judetul meu cu numere de alt judet? Mentionez ca vanzatorul nu doreste numerele.
  Multumesc.

  27-03-20 Reply
  • admin

   Nu se poate face pastrarea.

   27-03-20 Reply
 • Renu

  Buna ziua
  Pot rezerva un numar de inmatriculare pentru mai multi ani de zile?
  Daca da cum as putea sa procedez si pe ce perioada maxima pot rezerva numerele care sunt preferentiale?

  27-03-20 Reply
  • admin

   Perioada pe care se pot pastra numerele de inmatriculare este cuprinsa intre 6 luni si un an.

   27-03-20 Reply
 • Tamas Adrian

  Buna ziua.
  Daca am vandut masina si mi-am pastrat numerele si dupa un an expira rezervarea,pot plati prelungirea rezervarii?
  Multumesc mult.

  27-03-20 Reply
  • admin

   Din pacate, nu mai puteti prelungi pastrarea numerelor.

   27-03-20 Reply
 • Ella

  buna ziua! am o intrebare: am verificat pe site si as vrea sa rezerv un numar de imnatriculare pana in momentul in care voi achizitiona o masina (poate sa fie si peste un an).
  se poate sa achit aceste numerel si sa le am rezervate si atunci cand voi achizitiona o masina sa le am deja?
  cu alte cuvinte pot sa rezerv numere de inmatriculare daca nu am masina cumparata si urmeaza sa o achizitionez candva, intr-un orizont mai apropiat sau mai indepartat?
  multumesc!

  27-03-20 Reply
  • admin

   NU se mai pot rezerva placute de inmatriculare, decat daca acestea au fost deja in posesie. Atunci nu vor fi rezervate, ci pastrate,

   27-03-20 Reply
 • Daniel

  Buna ziua. Daca am numere pastrate din data de 17.02.2020, sunt pastrate pe viata sau pe o perioada limitata, daca este perioada limitata, ce trebuie sa fac, pentru prelungirea pastrarii?

  27-03-20 Reply
  • admin

   Limita de pastrare este intre 6 luni si un an. Va depinde de fiecare centru de inmatriculari.

   27-03-20 Reply
 • Carmen

  Buna, am vandut o masina a carei nr vreau sa le pastrez ( sunt preferentiale) si am cumparat alta pe care vreau sa o inmatriculez cu aceleasi nr.
  cum se procedeaza in cazul in care eu vreau sa inmatriculez noua masina dar cel care a cumparat masina veche nu o inmatriculeaza ca eu sa pot folosi nr mele preferentiale

  27-03-20 Reply
  • admin

   Va prezentati la ghiseul de inmatriculari. Acolo pastrati numarul de inmatriculare si va trebui dupa sa va inmatriculati masina cu numerele pastrate.

   27-03-20 Reply
  • admin

   Va prezentati la Registrul de Inmatriculari pentru pastrarea numerelor. Aceasta actiune o faceti in momentul in care ati vandut masina. Aici veti primi o chitanta. Pe ea o veti folosi in momentul in care veti inmatricula noul autovehicul.

   27-03-20 Reply
 • Dan

  30 RON este taxa! Nu ti ar strica o minima documentare înainte a scrie prostii oe care unii le iau de bune!

  27-03-20 Reply
  • admin

   Buna ziua Dl. Dan!

   Imi iau timp sa va raspund, cu toate ca nu meritati. Este 35 de Ron taxa respectiva. Mai mult de atat, invatati sa folositi litere. Nu mai folositi net-ul, ca raman cei din Camerun fara el. Il folositi inutil.

   27-03-20 Reply
 • Gabriela

  Bună ziua.am cumpărat o mașină am plătit-o mi.a dat factura și nu vrea sa îmi dea fiscalul.ce pot face?actele mașini cheia sunt la mine.

  27-03-20 Reply
  • admin

   Va trebui sa il dati in judecata pe vanzator.

   27-03-20 Reply
 • luminita coman

  Buna ziua!
  Dupa ce achit taxa de 35 de ron pentru pastrarea numarului cat timp se pastreaza numarul…exista o limita de luni pentru care va fi retinut?

  27-03-20 Reply
  • admin

   Pentru anul 2022, pastrarea numarului de inmatriculare auto va tine 6 luni.

   27-03-20 Reply
 • Mihalache Isabela

  Bună ziua, s.a vandut o mașină ce era înscrisă pe numele soțului, s.a plătit taxa pentru rezervarea numerelor, aceste numere rezervate se pot folosi pentru a inmatricula următoarea masina pe numele soției?

  27-03-20 Reply
  • admin

   Nu. Numerele rezervate pot fi puse doar pe un autovehicul ce intra in proprietatea sotului.

   27-03-20 Reply
 • DECEBAL

  Buna ziua , am paltit pastrarea nr de inm pe persoana fizica , acum am luat masina pe pers juridica .. pot renunta la pastrarea nr de pe pers fizica ptr a inm pe firma ??(pes fizica pe care sunt retinute nr este administrator in firma care se inm masina …multumesc

  27-03-20 Reply
  • admin

   Din pacate nu se va putea face cedarea numarului de inmatriculare de la o persoana la alta. Aceasta situatie se aplica indiferent daca este persoana fizica sau companie.

   27-03-20 Reply
 • Sebi

  Intreb si eu ceva si tare m-as bucura sa ma sfatuiti: dam la rabla o masina inmatriculata pe numele sotiei cu numere preferentiale. Luam masina noua, dar pe numele meu. Cum putem face sa inmatriculam (pe numele meu) masina noua cu numerele de la masina veche, care e pe numele sotiei?

  27-03-20 Reply
  • admin

   Din pacate, din anul 2021 numerele de inmatriculare nu mai pot fi cedate de la un proprietar la altul. Aceeasi situatie continua si in anul 2022.

   27-03-20 Reply
 • rusu marius

  Am verificat numerele pe site, sunt disponibile.
  Cum le pot rezerva?

  27-03-20 Reply
  • admin

   De la inceputul anului 2022 numerele nu mai pot fi rezervate.

   27-03-20 Reply
 • I Dan

  Salut. Sunt din Jud Ialomita si voi cumpara o masina cu numere de bucuresti. Proprietarul vinde masina cu tot cu numere. Exista vreo sansa sa pot pastra numerele de Bucuresti iar masina sa fie inmatriculata in Ialomita? Eventual, pot rezerva/cumpara numerele de Bucuresti? Mersi anticipat.

  27-03-20 Reply
  • admin

   Exita o modalitate. Le puteti declara pierdute si veti solicita alte placute. Cele de Bucuresti nu vor trebui sa intre in circulatie niciodata, deoarece este incadrat la penal.

   27-03-20 Reply
 • Toma Ciprian

  Am vandut o masina in alt judet si doresc sa pastrez combinatia de numere pentru noua masina achizitionata insa doresc placute fizice noi deoarece cele vechi, de pe masina vanduta, erau sterse. Cum procedez?

  27-03-20 Reply
 • Cornel

  Bună ziua, doresc sa cumpăr o mașină din alt județ, pot păstra plăcuțele de inmatriculare pe numele meu de la fostul proprietar?

  27-03-20 Reply
  • admin

   Din pacate, nu se poate realiza aceasta pastrare.

   27-03-20 Reply

Leave a reply