Rolul garantiei auto in serviciul de inchirieri masini

11-10-22 admin 1 comment

Intr-un articol din site-ul Rent-4U, am discutat despre ce inseamna garantia auto si ce face mai exact. Am vrut sa aratam in acel subiect, toate informatiile necesare pentru a fi inteles in totalitate conceptul de depozit auto. De data aceasta, vom incerca sa facem un conspect referitor la aceste amanunte. Ne vom limita strict la ceea ce ne intereseaza si vom intelege cum se comporta aceasta componenta a rent a car-ului, numita: garantie auto.

Serviciul de rent a car a fost conceput prima data, pe baza depozitului auto. Tranzactia dintre client si agentia de rent a car, nu se putea limita doar la tarifele de inchiriere. Era necesara o suma de bani, lasata ca gaj din partea utilizatorului de rent.

Serviciul de rent a car este dependent de sistemul cu depozit auto ( ce este garantia in rent ? )

rolul garantiei auto in serviciul de rent a car

Companiile de inchirieri masini au aplicat procedura de rent cu depozit auto inca de la inceput. De asemeni, acest pion al serviciului de inchiriere a permis ca totul sa se dezvolte intr-o piata de sine statatoare.

Ce reprezinta depozitul auto in domeniul de inchirieri masini?

Garantia sau depozitul auto este un gaj banesc, pe care clientul de inchiriere il lasa agentiei de rent. Aceasta suma este pastrata de catre compania de inchirieri masini pana la sfarsitul inchirierii. In cazul in care autovehiculul inchiriat nu prezinta nici o avarie sau dauna, suma garantata va fi restituita clientului.

Valoarea acesteia este stabilita de catre orice agentie de inchirieri masini. Din fericire, aceasta regula se aplica atat pentru piata de rent a car din Bucuresti, cat si pentru restul tarilor Europene. Cu toate acestea, pentru ca toate firmele de acest profil sa ramana competitive, vor trebui sa seteze o valoare acceptabila pentru garantie.

Care este valoarea garantiei auto in serviciul de inchirieri masini?

La stabilirea depozitului auto, agentiile de inchirieri masini seteaza un procent. Acesta este pus de catre orice firma de rent si va trebui sa ramana la un nivel competitiv pe piata respectiva. In Romania, nivelul garantiei auto va fi intre 3 si 10 % din valoarea reala a masinii.

Spre exemplu: Sa presupunem ca avem de inchiriat un autovehicul ca Dacia Logan. Acesta are pe piata de vanzari auto, valoarea cuprinsa intre 10000 si 14000 de euro. Daca acceptam aceasta masina la cel mic pret, garantia auto va trebui cuprinsa intre 300 si 1000 de euro.

De ce este necesara garantia auto in serviciul de rent a car?

Dupa cum am mentionat si in randurile de mai sus, depozitul auto este vital in serviciul de rent. Trebuie sa analizam situatia in felul urmator: Compania de rent a car lasa pe mana clientului, un bun in valoare de peste 10000 de euro. Astfel, va trebui implicat un element de risc financiar si din partea utilizatorului de inchirieri.

In acest caz, va fi necesara o suma de bani. Aceasta va trebui lasata in contul firmei si va trebui sa ramana pana la aducerea autovehiculului. Masina trebuie returnata in aceleasi conditii, pentru ca agentia de inchirieri sa pastreze depozitul auto intact.

Se poate ocoli garantia auto, in domeniul de inchirieri masini?

Cu siguranta! Cele mai cunoscute pachete de rent sunt: cel fara garantie si cel obisnuit cu depozit. In cazul pachetului de rent a car fara garantie, depozitul auto este anulat si inlocuit cu asigurarea zilnica.

Sunt foarte multe informatii de oferit in legatura cu asigurarea zilnica.

Trebuie stiut ca aceasta nu va acopera in orice situatie. Noi, v-am pregatit un articol separat din care aflati mai multe informatii despre asigurarea auto. In acest link, veti vedea ce inseamna aceasta componenta de rent a car si cum se comporta pe aceasta piata.

De ce nu aleg clientii serviciul de rent a car fara garantie?

Trebuie inteles ca fiecare pachet de inchiriere auto, va putea fi folosit la parametrii maximali doar in anumite circumstante. Spre exemplu: Serviciul de inchirieri masini fara depozit, va functiona cel mai bine pentru perioadele scurte de timp.

Noi am realizat un articol care arata mai bine, de ce functioneaza pachetul de rent a car fara depozit pentru perioadele scurte de timp.

De asemeni, pachetul de inchirieri masini cu garantie va functiona in conditii optime pentru intervalele lungi. Spre exemplu: Asigurarea auto este o suma ce se plateste pe ziua de inchiriere. Ea nu se returneaza la sfarsitul inchirierii, precum garantia.

Astfel, la inchirierea unui autoturism pentru 30 de zile, modulul de inchirieri masini fara garantie nu va mai fi deloc eficient. Pachetul cu garantie auto este vital in aceasta situatie si scapa clientul de foarte multe costuri.

Acesta a fost articolul nostru. Am vrut de aceasta data sa aratam, cum functioneaza garantia auto in domeniul de inchirieri masini. Daca doriti sa aflati mai multe informatii, puteti sa intrati pe: Ce face si ce inseamna garantia auto in serviciul de rent a car?

Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsit si va dorim o zi superba!Discussion

  • Badin

    Nu comentez de obicei, dar trebuie sa spun ca apreciez pentru postarea asta :D.

    11-10-22 Reply

Leave a reply