Verifica Perioada ITP-ului

10-08-19 admin 0 comment

Am decis sa realizam acest articol deoarece uitam sa realizam ITP-ul, cu toate ca… Este destul de simplu. Verficarea validitatii ITP-ului se realizeaza fara foarte mult efort.

Nu trebuie decat sa te uiti la talonul masinii tale. Aici vei vedea data de expirare a ITP-ului. Dar, sa zicem ca nu iti gasesti talonul si vrei sa vezi totusi pana cand mai este valabil ITP-ul la masina ta.

Mai jos aveti un link, in care puteti verifica perioada ITP-ului dumneavoastra.

http://prog.rarom.ro/rarpol/

Link-ul de mai sus apartine site-ului RAR ( Registrul Auto Roman). Ei permit sa fie verificata perioada de valabilitate al ITP prin seria cartii sau seria de sasiu.

verificare perioada Inspectia Tehnica Periodica

La ce ajuta sa verific valabilitatea ITP-ului

Raspunsul ar trebui sa fie unul destul de complicat, dar… Din pacate nu este. Pentru a nu primi amenda va trebui sa ai ITP-ul la zi. Amenda este cuprinsa intre 1300 si 2900 de lei.

Si mai mult de atat ( sa zicem ca banii nu sunt o problema ) se vor retine talonul auto si placutele de inmatriculare. Deci, ai grija ca ITP-ul tau sa fie la zi.

Mai mult de atat… Sa zicem ca ai masina si va trebui sa o inmatriculezi. Pentru a trece de procesul de inmatriculare auto, va trebui ca ITP-ul tau sa fie valid. Iar, aceasta situatie se aplica, indiferent daca. Ai luat masina din Romania, sau vrei sa inmatriculezi o masina cumparata din strainatate.

Dar, sa presupunem totusi ( mai bine nu ) ca ai fost prins de politie cu ITP-ul expirat.

Ce va trebui sa faci in aceasta situatie?

Citeste mai jos…

Ce trebuie sa fac pentru a-mi ridica placutele si talonul?

Daca acestea au fost ridicate in urma retinerii de catre politie, pasii vor fi urmatorii:

  • Va trebui sa te prezinti la politie pentru plata amenzii de circulatie
  • Va trebui sa te prezinti la ghiseul pentru recuperarea talonului si a placutelor.

Va trebui sa stiti dinainte, ca placutele si talonul vor fi recuperate dintr-o alta incinta a politiei rutiere. Spre exemplu: In Bucuresti recuperarea talonului si a placutelor se realizeaza la Udriste.

Deocamdata, cam atat despre verificarea ITP-ului. Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsitul articolului si va recomandam un alt articol si anume: Cum se poate radia o masina fara acte auto.

Succes!Leave a reply