Inmatriculare auto second-hand

inmatriculari auto pentru masini second hand best inmatriculari

Inmatricularea unei masini secod-hand, se defineste mai exact ca “transcriere”. Chiar si in aceasta situatie, procedurile de inmatriculari auto au un set definit de pasi. Ele depind de doua institutii: DGITL si Directia de Inmatriculari. Pentru fiecare dintre acestea, va trebui prezentat un pachet de acte diferit.

Best-Inmatriculari este o agentie specializata in consultanta auto si in realizarea serviciilor de inmatriculari. In lista noastra de pachete, oferim clientilor nostri si servicii de transcrieri / inmatriculari auto pentru masinile second-hand. Indiferent de situatie, pentru a realiza acest tip de inmatriculare de unul singur, va listam in randurile urmatoare pasii si actele necesare. Veti vedea in paragrafele urmatoare, actele necesare pentru inmatricularea auto a unei masini second hand.

Toate informatiile din randurile de mai jos, sunt actualizate pentru anul 2023.

Inmatriculari auto pentru masina second-hand ( servicii, pasi si acte necesare ) | 2023

1. Inregistreaza autovehiculul second-hand la DGITL ( inainte ca masina sa fie inmatriculata )

Vehiculul se integistreaza la Directia de Taxe si Impozite de care apartineti. Daca domiciliul este in Bucuresti, sectorul 3, inregistrarea si inmatricularea auto se va face pe sectorul 3.

In cazul in care masina second-hand a fost achizitionata de catre o persoana juridica, inmatricularea auto se va realiza la institutia DGITL, de unde firma apartine.

  • cartea auto in original si copie
  • cartea de identitate a titularului, care inregistreaza vehiculul ( in original si copie )
  • factura sau contractul de vanzare cumparare auto in 3 exemplare
  • certificatul fiscal ( daca ati cumparat masina de la o firma ) in original

Atat contractele de cumparare, cat si factura de achizitie sunt oferite de vanzator. In cazul in care autovehiculul este cumparat de la o companie, veti fi nevoit sa prezentati la aceasta institutie certificatul fiscal in original.

Pe langa serviciile de inmatriculari, agentia noastra ofera pachete de radieri auto si scoateri din evidentele fiscale.

2. Inmatricularea propriu-zisa a vehiculului second-hand | acte, servicii si pasii necesari pentru a inmatricula masina ( in anul 2023 )

Primim foarte multe intrebari legate de pastrarea placutelor de inmatriculare. Noi am realizat un articol separat, care descrie in totalitate aceasta procedura. Pentru mai multe detalii, vedeti articolul pentru pastrarea placutelor de inmatriculare auto.

Acte necesare pentru a inmatricula o masina second-hand

Pentru ca procesul de inmatriculare auto a unei masini second-hand sa decurga la perfectie, vor trebui prezentate urmatoarele documente:

  • Contractul sau factura cu viza de la Directia de Taxe si Impozite ( in original )
  • Cartea auto in original si copie
  • Cartea de identitate a titularului ( in original si copie )
  • Cerere pentru inmatricularea auto completata
  • Copie dupa Asigurarea auto ( realizata pe seria de sasiu )

Ati vazut de aceasta data lista de pasi si acte pentru a inmatricula o masina second-hand. Pe langa aceste servicii, agentia noastra ofera pachete pentru duplicate auto.